Tullavgift.. suck

Äntligen är veckan snart slut! Ska bli skönt imorgon när man jobbar och vet att det är fredag...  Då slutar jag dessutom tidigare! : )Som tur är trivs jag bra på arbetsplatsen, alla kolleger där är så snälla. Roligare att jobba med sådana i sin egen ålder, den förmånen har jag aldrig direkt haft förut haha! Nästa vecka blir det jobb måndag, tisdag, torsdag och fredag. Det känns lagom för min del.

Hemma på lunchen idag såg jag att jag (äntligen!) fått en avi för paketet från Strawberrynet. Desto värre var att jag tvingas betala tullavgift på 145 kr. Nästan halva beställningsbeloppet - det är jag inte så sugen på. har hört rykten om att  man kan få tillbaka pengarna, stod även så på deras hemsida så jag mejlade dem och frågade. Hoppas att det stämmer?

Någon som vet kanske?!

Verkar blåsa upp till storm där ute också, då stämmer det väl som stod i tidningen imorse. Ser inte fram emot att cykla till jobbet imorgon... Eller jo, kanske om det blåser åt rätt håll! : P

Händig man

Första dan på jobbet gick finemang! Jag var otroligt nervös innan, så det var skönt när man väl var på plats och kunde börja. Dagen gick otroligt fort, har aldrig jobbat någonstans förut där timmarna gått så snabbt! Och det är ju positivt såklart. : ) Bonus också med en timmes lunch, då hinner man hem för att kasta i sig lite mat. Jag gillar att komma ut en stund mitt på dagen, att sitta på kontor en hel dag gör lätt att man känner sig lite seg.

På hemvägen kunde jag också gå inom och hämta mitt H&M-paket. Den organiska koftan var jag först lite tveksam till men lutar nog ändå mot att jag behåller den. Tyckte först den satt lite löst (medium)  men ändrade mig sedan. Resten av kläderna satt väldigt bra i alla fall. är så jobbigt när man är tveksam.

Största överraskningen stod ändå sambon för idag! När jag kom hem stod det en helt ny byrå jag aldrig sett förr i vår hall. Igår kväll kikade vi lite på en byrå i ek på internet och bestämde att vi nog skulle köpa den. Med detta i åtanke hade han åkt inom och köpt den idag, skruvat ihop den och allt! Han är för gullig. : ) Den var jättefin faktiskt.

Ny vecka, nya utmaningar

Ännu en helg är till ända och som vanligt har den gått snabbt! Imorgon är det första dan på nya jobbet för mig,  både spännande och såklart lite nervöst. Sedan jobbar jag resten veckan också. Hoppas naturligtvis att det ska vara något som passar mig!

Resten av kvällen går i samma spår som hela helgen gjort, med mys och godis såklart!

Blåsigt

Idag blåser det storm här, känns som att man ska blåsa iväg när som helst! Åtminstone lillen, han har det tufft på promenaderna. Tur att det är uppehåll för närvarande, är så trist när det regnar också. Då håller man sig gärna inomhus.

På schemat för resten av dagen står det bowling. Evigheter sen, så vi får väl se hur det går, men roligt är det i alla fall! Efter det ska vi laga en av favoriträtterna - tacos! Och förhopppningsivs fortsätta spela, har nästan klarat hela Rainbow Six; Vegas. Inte illa alls!

Tråkiga besked

Inledningen på det nya året har inte direkt gått i takt med de goda förhoppningar och förväntningar vi hade. Jag hoppas verkligen att det kommer se ljusare ut! Ibland är det bara så svårt att se positivt på saker när ingenting tycks gå i ens väg. Jag håller tummarna för att det kommer en bättring, någon gång måste det ju vända. Tills dess är det bara att kämpa på!

Nu är jag i alla fall glad att vi har resor och lite roligt inplanerat. Man behöver ha något att se fram emot och längta till!

Dessutom har jag börjat undra om inte mitt paket från H&M kommit bort i den där kuppen som gjordes mot posten i Göteborg? Beställningen skulle vara framme i veckan men än så länge har det inte hörts ett ljud. Jag vill ha mina saker nu!

Turligt nog kom tidningen Glamour med posten som jag får trösta mig lite med...

Angelina gravid igen!

Såg till min förvåning att Angelina Jolie och Brad Pitt enligt källor ska ha barn igen - och dessutom tvillingar! Går allt bra kommer de snart att vara sex-barnsföräldrar då de sedan tidigare redan har fyra barn; Maddox, Pax, Zahara och Shiloh.

Angelina har ju tidigare skapat diskussioner då hon varit sjukligt smal, men efter inrådan från sin läkare att gå upp i vikt för att underlätta att bli gravid, har hon fått ett mer hälsosamt utseende.

Källa

Babyboomen i Hollywood blir bara mer och mer uppenbar! Tur att det händer något positivt också, och inte bara handlar om skilsmässor, bråk och dödsfall.

Försoning

Den film som jag nu är mest sugen på att se är Atonement, eller Försoning, som den heter på svenska, med Keira Knightley i huvudrollen. Efter vad man sett på reklamen och hört verkar den vara riktigt bra!

Filmens handling tar sin början i England, innan andra världskriget (är det något jag gillar så är det filmer som utspelar sig långt tillbaka i tiden!). Då 13-åriga Briony bor tillsammans med sin familj på enorm herrgård. Hon blir förälskad i sonen till tjänstefolket på gården, Robbie. Därför har hon svårt att acceptera att hennes äldre syster Cecilia och Robbie får känslor för varandra och inleder ett förhållande. Svartsjukan driver henne till att anklaga Robbie för ett brott han inte begått...

image34

Visst låter det spännande?!
 
Keira Knightley
är en väldigt duktig skådespelerska, det är svårt att tro att hon är så ung som hon är eftersom hon hunnit med så mycket redan! Jag gillade henne även i Pride and Prejudice där hon spelade den egensinniga Elizabeth Bennet.


Semlor

Nu blir jag bortskämd med hemmagjord semla (massor av florsocker på som jag älskar) och kaffe med vispad grädde i, det är jättegott! Vilklen lyx.

Dags för tv-mys!

Kvalitets-produkter

Jag har mer och mer börjat satsa på att köpa kvalitetsprodukter. Det känns bättre att ha riktigt bra saker som håller och varar länge (insåg nog det när sambon började skämma bort mig!). Därför har jag mer och mer börjat skämma bort mig själv också. Det känns bra!

Inom vissa områden är det viktigare än andra, t ex smink. Hyn är ju alltid utsatt. Även mascara är något som i alla fall jag använder varje dag. Därför beställde jag nya saker igår; mascara och foundation. Nästa inköp hoppas jag kan bli ordentliga sminkredskap, främst en bra puderborste och en rougeborste. Vet dock inte riktigt vilka märken som är bäst?! När det kommer till ögonskuggor, nagellack o dyl funkar de billiga bra tycker jag.

Jag värdesätter också bra hårprodukter. Nuförtiden använder jag bara Redken (tack vare svärmor), och har även prackat på andra det i min närhet! :D Det blir inte så dyrt i längden, eftersom det håller i evigheter. Jag har Redkens schampo, balsam och inpackning - märken på hårstyling och sånt tycker jag inte är lika viktigt. Det gäller ju att prioritera - skulle man haft allt det dyraste vore man ruinerad för länge sedan! : P

image33

Min plattång från Gama är också guld värd (present från sambon såklart!) eftersom den används så ofta. Jag kände direkt skillnad på den och min gamla jag hade förut!

Våldsamheter

Drömde något i natt som jag naturligtvis inte kommer ihåg sedan jag vaknat, men obehagskänslan finns fortfarande kvar i kroppen. Vet inte vad det är. Ibland är det bara så att man drömmer om någonting och sen känner man sig illa till mods på något sätt.

Tydligen hade jag varit riktigt våldsam också, sparkat och gnisslat tänder i sömnen haha. Stackars lillen, han var tydligen illa utsatt. Vår bortskämda lilla bebis som hellre vill sova i stora sängen än i sin fina, alldeles egna dubbelsäng. Han ser alltid till att få som han vill!  

image32
Lillen förevisar sin fina säng, hans födelsedagspresent i år.

Förhoppningsvis får en långpromenad mig på bättre tankar. Får passa på att ge sig iväg nu medan det är uppehåll!

Halle Berry

Halle Berry i tveksam frisyr...

image31
Bild från

Äntligen

Sådär, nu är äntligen beställningen hos Strawberrynet lagd!

Efter en hel del beslutsångest föll valet på Dior show och en foundation från Biotherm, Sense radiation foundation, hette den nog. Jag har alltid lika svårt att bestämma mig men känns som att jag gjorde rätt val. Så nu väntar jag spänt på att få hem mitt paket!

Har ju fortfarande inte fått leveransen från H&M. Kommer kanske imorgon?

Heath

Vid det här laget kan det väl inte ha undgått någon; nyheten om Heath Ledgers död. 28 år gammal. Han hittades i sin lägenhet i New York med två burkar sömntabletter bredvid sängen, enligt en poliskälla. Så fruktansvärt tragiskt. Han hade tvååriga dottern Matilda tillsammans med Michelle Williams. Hon befann sig just i Sverige när hon fick nyheten.  Fruktansvärt för anhöriga som ska klara av att hantera chocken, sorgen och pressen på samma gång.

Läs mer

Kontraster

Igår var det vårkänslor i luften och idag är det bara... höstrusk! Regn och blåst - ingen bra kombo!. Särskilt inte när man ska gå i stan. Har planerat in en fika/shopping-runda med en kompis, men det blir ju mysigt även om vädret inte är på vår sida. Ska försöka hindra mig själv från att inte handla så mycket! :P Gäller att tänka ekonomiskt när man har så mkt resande inbokat i kalendern.

För närvarande har jag "Babe I'm gonna leave you" med Led Zeppelin på repeat här hemma. Otroligt bra låt!

Mascara-dilemma!!!

Har kikat runt lite på nätet och funderar på lägga en beställning hos strawberrynet -pålitligt och bra! Dock har jag inte riktigt bestämt mig ännu för vilken mascara jag ska ha! Funderar mellan Dior show, Lancome Hypnose eller Lancome  L'Extreme. Har ju hört ganska mycket bra om dom allihop!

För närvarande har jag Loreal's Lash Architect. Den har jag haft flera gånger eftersom den varit bra, men det är ju alltid roligt att prova nya märken. Så är det med många saker när det gäller mig, jag letar hela tiden efter något bättre! Det går inte att nöja sig med det man har...

Lyckas jag välja, får det även följa med en foundation i beställningen. Där velar jag mellan olika märken; Clinique, Biotherm och Lancome. Vad svårt det ska vara! Ett problem på strawberrynet är att de inte har riktigt alla färger (tror jag åtminstone). Kanske är det på grund av denna faktor avgörandet kan fällas! Jag får helt enkelt ta den som finns i rätt färg. Får fundera vidare lite till tror jag...

Någon som har en av dessa mascaror och tycker de är bra?

Viva Las Vegas

Jag längtar något otroligt!!!
Känner ingen som har varit i Vegas konstigt nog, så man är ju nyfiken.

image30
Las Vegas Strip - där vi ska bo!

Hundpromenad

Idag på morgonpromenaden var det riktigt skönt väder, nästan vårigt på något sätt. Solen sken och det var vindstilla och lite lagom kyligt. Det lämpar bra för en härlig långpromenad sedan. Det tycker lillen om. Det värsta han vet är regn och blåst, då blir det oftast bara en snabbis ut för att genomföra det nödvändiga, och sen in så fort det går igen!

Det gäller att ta tillvara på de fina dagarna. Man mår genast lite bättre när man varit ute i solskenet och fått frisk luft. Jag kom att tänka på igår när jag såg på Outsiders, en tjej led av spelmissbruk. Hon spelade World of Warcraft på datorn, och när det var som värst sov hon bara två timmar per natt. Hon var aldrig ute, hann inte laga mat utan livnärde sig helt på godis, umgicks med pojkvännen via spelet osv.

Det låter ju helt otroligt! Tänk att leva på det viset. Hon träffade pojkvännen ca 2 ggr i månaden och när de väl sågs satt de bara framför spelet. 

Så här mysigt hade lillen det i solen på en vårpromenad förra året. Han tycker det är så skönt att slippa kopplet, busade och hade sig!

image29

Middag

Så var middagen överstökad. Hemmagjorda hamburgare. Känns som att vi ätit det ganska många gånger på kort tid, men det är ju så gott! Nu blir det lite spelande på xboxen; Rainbow 6 Vegas. Jättebra! Vi spelar co-op, roligt at spela illsammans ju!

Överraskning

image28Snart är det dags att ge sig iväg och nervositeten har börjat ge sig till känna en aning...
=/ Dumt att oroa sig egentligen! Man borde bara vara glad istället.

Sambon slutade till min glädje tidigare idag och överraskade med blommor; rosa tulpaner och ett fint kort! : )

Det var väldigt gulligt gjort av honom. Han vet att jag älskar rosa. Såg på hans min när jag kom hem att han hade något i bakfickan och det hade han ju, haha!















Kändisgraviditeter...

...är ju alltid roliga att följa!

Många av kändisarna har redan fått barn, men det är fler på gång! Under 2008 ska bland annat följande stjärnor bli föräldrar:

* Nicole Kidman och Keith Urban - ska få sitt första barn tillsammans. Nicole har sedan tidigare adoptivbarnen Isabella och Conner med Tom Cruise.

*Jessica Alba och Cash Warren -  får även de sitt första barn tillsammans under senvåren/ tidig sommar.

*Halle Berry - ska efter lång väntan äntligen få sitt första barn i början av året!

*Jennifer Lopez - och maken Marc Anthony ska även de få sitt första barn tillsammans - rykten viskar om tvillingar!

*Cate Blanchett - ska få sitt tredje barn, hon har sedan tidigare två söner med maken Andrew Upton.

image27
Bild från

Halle Berry ska bli mamma!



Revolutionary Road

Ända sedan jag hörde talas om filmen Revolutionary Road har jag längtat tills den släpps. Och det känns som väldigt längesedan nu! Går det som planerat har den premiär i slutet av detta året.

Den handlar om ett gift par, boendes i en amerikansk förort under 50-talet, som kämpar med personliga problem samtidigt som de försöker uppfostra sina barn. I huvudrollerna är - hör och häpna - Leonardo DiCaprio och Kate Winslet! Återförenade igen.

Dock tror jag inte filmen har så många likheter med Titanic.

Min syn på Leonardo DiCaprio som skådespelare förändrades ganska radikalt efter att jag sett Blood Diamond, som är en toppenfilm! Där visar han verkligen vad han går för.

image26
Bild från


Nya jobbet

Så var det måndag igen, dags att ta i med nya friska tag! Jag var uppe i ottan (kl 9) och det var tidigt för mig haha. Har blivit alldeles för sent den sista tiden.

Idag står det introduktion för det nya jobbet på schemat. Den är dock inte förrän i eftermiddag så jag har gott om tid på mig att bli nervös! :P Är riktigt nyfiken, har ju inte fått så detaljerad information ännu om arbetstider, hur långa passen är osv. Det ska bli roligt i alla fall!


Dammsugar-trubbel och shopping

Dagen började inte så bra.

Vi bestämde oss för att åka iväg till butiken där vi köpt vår dammsugare för att reklamera den. Jag hade fått för mig att det gick trots att det redan gått ett år, jag menar - köper man en dammsugare för närmare tusen kronor förväntar man sig att den fungerar längre än så! Men uppenbarligen gick det inte.

Besvikna vände vi hemåt och sambon fick ta sönder och fixa, rengöra och undersöka. Nu fungerar den åtminstone bättre, får väl se hur länge det håller i sig. Jag vågar inte pilla med den åtminstone, den är alldeles för tekniskt avancerad och lynnig för att jag ska försöka mig på något. Tömma dammsugaren borde trots allt inte vara så svårt.


I den där skämtbutiken vi köpte den tänker jag då inte handla igen!

Nu gäller det att göra dagen bättre! Klickade hem lite varor från H&M, bland annat den organiska, bruna långkoftan som jag sett ganska mycket av. Jag tyckte genast om den!

Och till middag ikväll blir det tacos-paj, den bästa jag ätit. Mums!

Gottegris

Blir en onyttig dag idag för oss! : )

Känns bra, särskilt när man sett Outsiders med personer som hade viktproblem för inte så längesedan! Jag tycker att det är viktigt att kunna unna sig, äta gott och må bra! Med måtta naturligtvis. Allting är bäst i lagom mängd.

Sambon plockade till sig nästan ett kilo godis när vi var och handlade haha - en riktig gottegris! Men ska man äta så ska man göra det ordentligt också.

Ska äntligen få smaka årets första semla också. Hemmagjorda är bäst! Men de isländska är onekligen de mest speciella, jättegoda.

image25

Bebis på g?

image24Eva Longoria på språng!

Hon har förnekat bebisryktena som varit i farten. Med tanke på babyboomen i Hollywood är det kanske inte så konstigt att hon förmodades vara del i karusellen.

Det måste vara något av det jobbigaste med att vara så känd; minsta lilla antydan till mage och genast är det bebis på gång! Dröjer det tvärtom alldeles för länge då måste det vara något annat som är fel.

Vad vet vi om deras privatliv egentligen, vad kändisarna har för problem, drömmar, förhoppningar och mål här i livet? Det enda man kan göra är att spekulera.

Jag tycker i alla fall att hon ser väldigt bra ut! Den där väskan hade jag gärna tagit hand om... = )



Bild från

Saw IV

Igår kväll såg vi Saw IV. Med bra ljud och bild var det en riktigt ruggig upplevelse! Jag hade förberett mig på en riktigt obegriplig och invecklad handling då jag har hört det från andra som sett den. Men så svårt att hänga med tyckte jag inte att det var.

 Äcklig är ju det minsta man kan säga om filmen, men samtidigt väldigt spännande. Handlingen i den här filmserien är alltid lika oförutsägbar, man har aldrig en aning om vad som ska hända!  Dessutom var den otroligt välgjord tycker jag. Nu väntar vi bara på fortsättningen! :)

På dagens schema står handling. Ska göra egna semlor, blev fruktansvärt sugen på det igår! Dessutom ska vi testa ett nytt recept från svärmor; inbakad fläskfilé med svamp. Mums! Hoppas den blir lika god som när hon gör den.

Inga "Unga mödrar", inte...

Såg till min besvikelse att  "Unga Mödrar" inte går ikväll. Jag är verkligen helt fast i den serien. På något sätt är det fascinerande att följa dem i deras vardag och hur de resonerar. Några av dem är ju hur duktiga och starka som helst, och det är roligt att se! Man kan knappt tro att en del verkligen är så unga. Tyckte synd om tjejen som hade leukemi dock, sorgligt.

Let's Dance går ju ikväll. Det är väldigt populärt men inget för mig. Ville bara se lite av Karl-Petter (från Bonde söker fru) i förra avsnittet och bytte kanal efter ungefär tre minuter. Musiken i programmet är ingen höjdare!

Nej, det blir nog mest spelande ikväll.

Shoppa loss från Louis Vuitton? Drömma går ju!

image23

Nämen...McDreamy?!

När jag såg den här bilden kunde jag knappt tro att det var han - Patrick Dempsey! Allas vår Greys Anatomy-stjärna. han ser så... gubbig ut! Vad är det med den där ovårdade skäggstubben - och kepsen?

image22
Bild från:

Marilyn Monroe

En av tidernas mest mytomspunna och legendariska kvinnor. Ingen kommer i närheten av hennes skönhet!


image23

Frustration!

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Jag hade planerat så finurligt tyckte jag och var nöjd när jag skulle ta itu med en av dagens uppgifter: dammsugningen. Dock visade det sig att den inte fungerade riktigt bra och jag förstod att det var dags för det jag fasar för mest när det gäller städningen: tömma behållaren där all smutsen samlas. Tanken att det visst skulle vara fiffigt att slippa dessa ständiga dammsugarpåsar vid inhandlandet, har sedan långt tillbaka istället förbytts till irritation!

När det så blev dags att försöka lirka tillbaka den här lilla plastbehållaren var då allt gick snett och tålamodet brast. Det krävs ett mycket speciellt handlag med den lilla envisa maskinen, något som tydligen bara min sambo har! Så det hela slutade med diverse förbannelser, en dammsugare i fyra delar, damm yrandes överallt och ett ostädat golv som i slutändan var smutsigare än det var från början! *suckar*

Dags för en ny kanske?



image20
Ge mig!

Ashley Olsen

image19
Bild från:

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här kombinationen -
draperad, svart klänning och skinnjacka!

Måsten

Så var det redan torsdag. Dagarna bara flyger iväg! På måndag är det som sagt introduktion på nya jobbet - hoppas på att få jobba en del därefter såklart.

Har en del måsten på min lista som jag ska ta itu med så snart som möjligt idag. Det är alltid skönt att få sådant undanstökat relativt tidigt på dan så att man är ledig sen! Det värsta man kan göra är att skjuta upp dem för det blir bara jobbigare att ha allting hängande över sig.

Men lite bloggande först... : )

Resultatet

image18

Fika

Tiden rinner iväg! Nu är det snart dags för mig att bege mig in till stan för att ta en fika. Det är tiden för semlor nu men jag har lite svårt för mandelmassa... Köper man bullarna ute så snålar de ju aldrig direkt på just den ingrediensen! Får se vad det blir. Bomull ska jag åtminstone köpa så att jag får naglarna i ordning igen!


Jag fick jobbet!

Fick ett telefonsamtal igår angående ett jobb jag sökt. Det var där jag var på intervju i torsdags förra veckan. Hon frågade om jag fortfarande var intresserad och naturligtvis sade jag JA! Det var som om en sten lättade från mitt hjärta när jag fick beskedet.

Nu behöver jag inte känna samma stress längre. Även om det förhoppningsvis bara är ett tillfälligt jobb så är det åtminstone något. Jag blev så glad!

På måndag ska jag dit på introduktion - spännande!

Fransk manikyr

Hade tänkt vara duktig idag och göra i ordning mina naglar, bort med det vita nagellacket! Ville ju testa något annorlunda men, mja, det görs nog inte om. Fransk manikyr har varit favoriten länge! Särskilt fint när man har lite längre naglar.

Det vita lacket jag har är superbra - faktiskt sambon min som köpte det åt mig! Från Nivea, annars är favoriten inte helt otippat Mavala.

Slutligen, döm om min besvikelse när jag upptäckte att jag inte hade någon bomull att ta bort nagellacket med. Irriterande när man äntligen ska göra slag i saken! Nåväl, i morgon ska det inhandlas.

image17


Inte mina naglar på bild dock!

Haley James Scott...

... eller Bethany Joy Galeotti som hon heter i verkligheten, tycker jag är väldigt söt! I One Tree Hill är hon en duktig sångerska, vilket hon även är i verkligheten. Hon har medverkat i flera musikaler och även gett ut en skiva! Hon är född 1981 och dessutom gift på riktigt. Man lär sig något nytt varje dag..

image16
Bild från

Rosa kontroll

Min nya älskling som kom i förra veckan:

image15

Sambon på radio!!!

Döm om min förvåning när jag efter långt om länge (är man lite krasslig får man faktiskt sova länge, hrm) gick upp, slog på radion och fick höra min sambos röst på RIX. Han hade förvarnat mig, annars hade jag väl missat det. Programmet handlade om förhållanden.

När Maria Lindberg plötsligt nämnde min sambos namn lystrade jag ju direkt. Han sade att det var de små sakerna som var viktiga i ett förhållande, den dagliga uppskattningen. Det måste inte vara så stora saker, en blomma, godis, ett litet extra tack, osv.  Hon undrade om han hade en sambo själv, han svarade ja ,och att vi nästan varit tillsammans i tre och ett halv år.

Vardagsromantik är något som min man är duktig på! Lite roligt var det i alla fall att höra honom på radio sådär :)

Unga mödrar

På tal om barnprat så har jag har sett några avsnitt av den danska serien Unga Mödrar som går varje dag på femman. De är intressant att följa de olika paren och höra om deras egna tankar och funderingar under eller efter graviditeten. Det märks tydliga skillnader i mognadsgrad mellan dem tycker jag! Något jag slogs av direkt är hur många av föräldrarna som faktiskt röker!

Serien sänds i kväll kl 7, och då kommer jag sitta bänkad.

Babyboom

Zappade mellan TV-kanalerna och hamnade mitt i Ellen Degeneres program. Där var det en familj som först hade ett tvillingpar och sedan fick ytterliggare sex barn - alltså sexlingar. Hennes mage var lite lagom stor under den graviditeten vill jag lova!

Hur klara man av en sådan sak!? Att ta hand om så många barn på en gång?

På tal om bebisar så råder det utan tvekan babyboom i USA (hur det nu kan vara "inne" att få barn?). Bla Nicole Kidman och Halle Barry väntar smått. Mest överraskande var väl att den här populära skönheten också ska få en liten knodd. Ska bli intressant att följa hennes graviditet!

VIVA LAS VEGAS

Det var längesedan jag kände mig såhär ynklig. Faktum är att jag inte varit sjuk på flera år. Trist att känna sig så seg att man inte orkar göra någonting!

I sådana stunder piggar det upp lite att tänka på våra resplaner. Jag kan knappt förstå att vi verkligen ska till Las Vegas. San Francisco blir nog också en upplevelse.  Några saker vi tänkt se i:

San Francisco

- Golden Gate Bridge - naturligtvis, den är synonym med staden.
- Alcatraz - även ett besök på denna ö känns som ett måste!
- Spårvagnarna - är nog ett bra sätt att ta sig runt och se stan.
- San Francisco Zoo
- Golden Gate Park

I Vegas:

- Alla kända hotell - man kommer nog bara gå omkring med öppen mun och förundras över allt som denna stad har att erbjuda! Så långt ifrån Sverige som man kan komma.
- Stratospehere Tower - min sambo har långt framskridna planer på att åka alla attraktioner som finns där uppe, kolla på Youtube så förstår ni varför jag tvekar!
- Spel - det obligatoriska draget på en av de enarmade banditerna ska jag också tvinga min anti-spel-sambo till!
- Show - någon måste vi se, finns ju en del att välja på.

Det vore roligt med ett besök ut till Grand Canyon, men det är som sagt en bit dit.

Listan kommer nog fyllas på med en hel del grejer till kan jag täna mig!

Imorse ringde de förresten från resebyrån och lät, enligt min sambo, nästan så beklagande att han för en stund var orolig för att resan inte skulle bli av.  De ville bara meddela att flyget mellan San Francisco och Las vegas var en halvtimme tidigarelagt. Puh!

Lugna gatan

Dagen har inte gått i många knop.

Det mesta av den har precis som planerat tillbringats i soffan, lite Resident Evil på Wii och sedan OTH med ett avbrott för ett avsnitt av Friday Night Lights. Söndagen kan väl knappast ha varit bättre?! Dessutom blev man bjuden på hemmagjoda hamburgare. Lyx!

Nu - åter soffläge!

Krasslig

Idag vaknade jag upp med halsont och täppt näsa. Inget vidare. En sak är säker - idag blir det inte mycket gjort. Jag har planerat att så snart som möjligt inta horisontellt soffläge och förbli liggande så resten av dagen. Möjligtvis blir det lite svårt att spela Wii  i den positionen men  det ska väl gå det  med!

Nu blir det att njuta av söndagen tillsammans med min sambo! Till middag blir det hemmagjorda hamburgare vilket jag redan ser fram emot!

Sugen på att beställa...

image14

Heidi Klum - den oretuscherade sanningen

Ja, sanningen är den att inte ens hon ser ut som Heidi Klum ofixad.



image12image13





Bilder från...

Visst är det väl skönt att även kändisarna är mänskliga?
Annars är hon ju en skönhet...

One Tree Hill - igen!

Fastnade inte helt oväntat framför OTH igår kväll - igen! Blev dock lite konfunderade vid avsnittet när Brooke vinner valet, och Felix och Anna plötsligt var som bortblåsta. Kanske dyker de upp i nästa avsnitt - vad vet jag? Spännande är det i alla fall : ) Måste snart se fortsättningen.

Idag när vi var ute träffade vi en Grand Danois! Det är stora, ståtliga hundar - jag ville tom ha en sådan en gång i tiden.

Lilleman kaxade naturligtvis upp sig när han stod flera meter därifrån och skulle tvunget fram och hälsa. Jag tvivlar på att den hunden har någon verklighetsuppfattning med tanke på att han var ungefär lika stor som Grand Danoisens huvud! Bb skällde aggressivt några gånger tills den stora vovven med en grymtning visade att han ville leka. Det räckte för att skrämma lilleman som blev stående tyst. Jag bara tittade på de enorma tassar den andra hunden hade: ett lätt slag av dem hade nog räckt för att få tyst på vår lille!

Något liknande det här såg det väl ut:

image11


Honey

Sitter just nu och kikar på filmen Honey  med Jessica Alba. Har ju inte kommit så långt ännu men tycker inte den verkar vara någon större succé.

Ikväll blir det väl fortsättning på vårt OTH-maraton!

Vårmode

image10

Bästa serien genom tiderna?

Jo det måste det vara, i alla fall en av dom!

Det är självklart Friday Night Lights jag pratar om.

Den är så otroligt bra att jag inte förstår att den inte slog bättre i Sverige. En faktor kan vara att amerikansk fotboll inte är lika stort här som i USA, men den handlar ju om så mycket annat också! Det lite speciella sättet den är filmad på bidrar stort till den autentiska känslan som finns i serien.

Synd bara att inte fler upptäckt FNL. Jag vet knappt någon som följer den förutom vi!




Las Vegas

Min kära sambo påminde just om att Las Vegas går ikväll på TV igen. Det måste ju ses! Lite research inför resan dit haha! :P

image9

Bild från: NBC

Strul

Usch vad frustrerande när man inte kan logga in på blogg.se. Envis som man är går det naturligtvis inte att ge sig och komma tillbaka senare... :P

Jobbintervjun gick bra tror jag så nu är det väl bara att göra det som är det värsta av allt - bara vänta!

Kvällen kommer förmodligen att tillbringas som de senaste; i soffan med ett maraton av One Tree Hill! man tröttnar bara inte på den serien! Möjligtvis blir det ett litet avbrott för att spela Blazing Angels. Börjar bli lite säkrare på att manövrera planet och skjuta samtidigt - lite!

Jobbintervju

Jaha, då har man fullföljt sina husmoderliga plikter och dammsugit för dagen :P Det är inget vidare kul om man säger så, men samtidigt älsklar jag att ha det rent och nystädat. Dammsugningen är nog det värsta, allt annat går ju av bara farten!

Det som står på schemat för idag är jobbintervju. Nu känner jag mig helt lugn men stunden precis innan man ska ge sig iväg är alltid lite mer pirrig. Skulle även ha träffat en kompis men pga förhinder blir det ingenting av. Trist, men det tas igen en annan dag! Kanske blir det en sväng in till stan, måste verkligen köpa en bra hårborste. Åhlen's eller Kicks har väl något som kanske kan passa.

Och lilleman var inte helt oväntat en aning sur idag på morgonpromenaden. Anledningen var att det regnade och jag krängde på honom hans lilla regntäcke. Jag vet inte om det var vätan eller det faktum att han tycker det är förödmjukande att visa sig ute i kläder som var värst :P

Hockeyfruns tävling!

Kunde naturligtvis inte hålla mig från att delta i Hockeyfruns tävling! Därför ska jag berätta vad det dummaste vår chihuahua BB hittat på (obs han är vanligtvis inte så förslappad som han är på bilden).

Jag skulle gå ut på promenad med honom och klev som vanligt glatt in i hissen med BB i koppel. Jag tryckte på knappen och såg dörrarna stängas. Sedan tittade jag av någon anledning omedvetet ned på golvet och såg plötsligt till min förskräckelse att andra änden av kopplet försvunnit ut genom dörren. Han hade gått ut ur hissen! Samtidigt hade dörrarna precis gått igen.
Jag gav till ett skrik och i ren panik tryckte jag på alla knappar inom synhåll, däribland larm-klockan. Dock hjälpte inte detta mycket. Hissen körde neråt, och där stod jag ensam med ett koppel som bara blev kortare och kortare.  Många hemska tankar om vad som kunde hända med BB for genom mitt huvud i den stunden. Reflexmässigt släppte jag i alla fall kopplet, och när jag var nere tog jag trapporna upp så fort jag kunde. Där stod han som ett fån  och väntade oberört, som om han undrade vad jag sysslade med!

Det var alltså det dummaste han gjort. Jag blev så rädd att jag var alldeles uppskakad ett tag efter. Och BB förstod ingenting!

image8

Besvikelse

Var som sagt på introduktion för ett jobb nu under eftermiddagen!

Dock blev jag en aning besviken. Kanske var förväntningarna lite för höga. För det första var hon som skulle hålla i introduktionen 20 min sen (vilket hon även var på intervjun!). Kanske stör det mig extra mycket eftersom jag hellre är 20 min för tidig själv! Men visst kan saker köra ihop sig ibland så det måste man ju ha förståelse för.

Det som mest gör att jag tvekar är att villkoren var sämre än vad jag först fick veta på intervjun. Därför är det nu meningen att jag ska fundera på det här i några dagar. Skrev inte under några papper idag i alla fall. Jag är själv tveksam till om jag är rätt person för den här typen av jobb.

Imorgon ska jag på en annan intervju! Hoppas det verkar mer lovande.

Julstök

Lika roligt som det är att plocka fram alla julsakerna i början av december, lika tråkigt är det när de ska bort! Det kommer en dag när julen trots allt känns ganska avlägsen och man inser att det inte går att hålla kvar den där mysiga julkänslan längre, hur mycket man än vill. Idag var en sådan dag.

Jag har tagit bort alla ljusstakar, stjärnor och tomtar, rensat granen (en plastig sådan) på sin utsmyckning, förbannat ljusslingan som aldrig vill passa i samma fina, lilla låda som när man köpte den och, sedan när allt var gjort, sett mig omrking och noterat att vad tomt det känns!

Lyckligtvis kommer det en jul även i år, även om  man snällt får vänta ett tag.

Nu börjar jag nästan bli lite nervös
. Ska iväg på introduktion i eftermiddag för ett nytt jobb. Hoppas naturligtvis på att det ska vara något som är någorlunda intressant.

Chihuahua vs. schäfer

Jag kom att tänka på en sak när jag var ute på morgonpromenaden med vovven idag. Det var ett äldre par som log lite snett åt vår lille prins och tyckte att han var gullig, vilket naturligtvis bara är roligt. Men sen händer det ibland något annat som jag tycker är otroligt irriterande.

Vissa människor kommer helt sonika fram och skrattar sådär lite nonchalant åt vår vovve då han är så liten med antydan att "det där är ingen riktig hund", för att sedan följa upp med "hade jag hämtat min hund skulle ni fått se på grejer!" Frågar man har de naturligtvis en schäfer eller någon annan större hundras.  Jag menar, vad ska det betyda? Som om storleken skulle ha någon betydelse?

Andra uttrycker sympatier för att man bär omkring på de små stackarna och undrar om de alls får använda sina ben. Det verkar inte som om tanken slagit dem att man ibland måste bära på dem i folksamlingar för att inte riskera att de blir nertrampade. Annars tycker vår lille om att gå långa promenader, även om han kanske inte har samma behov som andra hundar av ständigt mycket motion.

Jag förstår att inte alla tycker om småhundar, många är tom lite rädda för dem likaväl som man kan vara rädd för de större. Jag tycker om alla möjliga raser, stora som små, och jag skulle då aldrig få för mig att gå fram till en vilt främmande människa och indirekt fråga hur de egentligen kunde komma på tanken att skaffa en såå stooor hund!

I vårt fall ville vi ha en liten ras med tanke på att vi bor relativt trångt i lägenhet. Dessutom är det behändigt när man ska iväg, han kan lätt följa med i bilen och komma hem till andra utan att skräpa ner eller ta allt för mycket plats.

Tycker man inte att en chihuahua är mycket till hund tror jag ärligt talat inte att man känner rasen särskilt väl, det kan nog flera hålla med om!

Lilleman i sin alldeles egna säng, kaxigare än vad han ser ut!

image7

One Tree Hill

image6
Bild: Channel 4

Jag är helt fast i den här serien! Kom in lite hastigt och lustigt i säsong fyra så nu blir det till att gå igenom tidigare avsnitt. Vi befinner oss för närvarande i mitten av säsong 1. Mycket har ju ändrats!

Intro-låten är riktigt bra, spelar den om och om igen! Gavin DeGraw är det som sjunger och låten heter I don't want to be.


Lång väntan

Vi har väntat i evigheter (åtminstone flera dagar) på att en sån här ska dyka upp i brevlådan. Undrar när den känner sig redo?

image5


 Bild: Dustinhome

Mitt 2008

image4

Med ett nytt år kommer naturligtvis många spännande saker!

Redan nu vet jag att det kommer bli ett händelserikt 2008:

Jag och min kära sambo åker till USA, först San Francisco och sedan Las Vegas. Förhoppningsvis kommer jag då att införskaffa mig en Louis Vuitton Speedy som planerat. En sak är jag säker på, och det är att där kommer vara otroligt mycket att se!

Senare detta år kommer vi även resa till Thailand, ett land man aldrig tröttnar på! Det är en kombination av allt; shopping, sol, bad, upplevelser och god mat!

Naturligtvis hoppas jag också på att få ett nytt spännande jobb som jag trivs med.  Vi får se vad som händer de närmaste dagarna på den punkten. Bollen är i alla fall i rullning nu!

Nu börjar det likna något!

Efter ytterliggare ändringar börjar äntligen designen på min blogg ta form! Skam den som ger sig. Efter en sväng innan idag blev det en stund vid datorn igen, men nu får det nog räcka för idag.

Med tanke på vädret ute ska det skönt att mysa i soffan lite, förhoppningsvis med spelet Blazing Angels, som ju var en riktig höjdare.



Ny design

Sådär, nu är designen påbörjad. Mer är att vänta.

Välkommen till min nya blogg förresten ; )

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0