Tillbaka

Hej, hej

nu är vi hemma i kalla Sverige igen! Från 30+ var det nästan lite av en chock att komma ut ur planet i grå-mulet blåsigt väder.... Tydligen hade det varit så kallt som 15 minusgrader fick vi höra - tur att man slapp det :)

Vi har haft två kanonbra veckor i värmen (Thailand, Phuket). Den här gången blev det inte så mkt utflykter eller turer som tidigare, mest sol och bad. Och shopping så klart! En tatuerare som vi lärt känna efter många besök i studion tog oss med på en grillning dit thailändare själva samlades. Vi fem stack ut en aning från mängden vill jag lova!

V kan nu stoltsera med att ha ätit manet (!), bläckfiskkropp(?) fylld med fisk och riktigt läbbiga, stora bläckfiskarmar. Andra delikatesser där var inälvor såsom kycklinghjärtan, lever, vener(?)/blodkärl mm. Men det fanns ju mycket annat gott också såklart som vanlig kyckling, biff, fläskkött, olika sorters svamp, nudlar, pizza osv. Jag höll mig till de senare. Det roliga var att allting fick man själv tillaga på bordet med hjälp av en sorts grillplatta där det även gick att koka saker. En riktigt lyckad kväll blev det i i alla fall. Kul att komma till något annat ställe än de turistfällor man vanligtvis dras till. Thailändarnas matkultur omfattar ju så mycket mer än det som ryms på de turistanpassade restaurangerna.

Det har varit en hel del motion på resan också, särskilt med tanke på att vi var tvunga att knata upp för 150 trappor varje gång vi skulle upp till våra hotellrum! Hotellet låg riktigt fint uppe på bergssluttningen så utsikten kompenserade detta :) Skönt att röra på sig också. Efter många lata dagar på stranden är det imorgon dags att börja jobba igen. På fredag får vi nycklarna till vårt hus så därefter blir det förmodligen fullt upp!

RSS 2.0