Hos barnmorskan

I går var vi hos barnmorskan för besöket som vanligtvis görs kring vecka 25. De tog prover och allt såg bra ut! BM tyckte inte att min mage var särskilt stor, haha. Kan ha bidragit lite att jag hade ett vidare linne på mig dessutom.

Blodvärdet var precis på gränsen så jag ska börja äta Niferex varannan dag eller liknande. Hoppas att man inte får några större reaktioner på det, en del kan ju må lite illa och så. För mig som mått så bra hela tiden vore det skönt att slippa :) Vågen visade på en viktuppgång strax under fem kg.

Vi fick även lyssna på lillemans hjärtlud för första gången. Tog en liten stund innan hon hittade rätt ställe. Häftigt att höra det lilla hjärtat slå! 138-140 slag/min låg det på, vilket var helt normalt. Hon sa att det bör ligga mellan 110 och 160. Nästa besök blir om tre veckor. Jag frågade dessutom om svininfluensan, men BM ville varken råda för eller emot vaccinering. De hade inte fått några särskilda direktiv ännu. Man blir ju lite extra uppskrämd av medias rapportering som gravid, annars hade jag nog inte brytt mig särskilt.

Idag blev det en heldag på stan. Först besök hos frisören för en välbehövlig toppning av håret, och sedan shopping! Garderoben blir ju alltmer begränsad allt eftersom tiden går. Jag köpte ett par längre linnen, en kofta med knyt från Gina Tricot och ett par jeansleggings som var riktigt snygga. Fickor hade de också bak så de såg ut precis som vanliga jeans, även med en lite kortare tröja till. Perfekt mode för gravida! Vi fyndade även fyra små bodys till prinsen hos Babyproffsen. En lunch hann vi också med - shopping med en hungrig, gravid flickvän är ingen hit :)


Magen!

I vecka 24 ser jag ut så här. I början tyckte jag att magen kom snabbt men nu har det nog stannat av lite tycker jag. Men det går i intervaller det där, på bara ett par dagar kan man känna skillnad!



Enligt vågen ligger jag 5-6 kg plus. Det har också stannat av! På fredag är det besök hos BM för första besöket. Hon ska väl ta lite prover och mäta värden. Blir inte förvånad om järnvärdet är lågt! Förra veckan kände jag av tröttheten mkt (men kan ha berott på stress och övertid på jobbet med). Hoppas på att få lite information om föräldrar-utbildningen med.

Vecka 24

Nu har vi nått ända till vecka 24! På ett sätt tycker jag tiden går fort, på andra inte. I början kändes det som om man hade många, långa månader på sig att förbereda allt. Nu är det plötsligt bara lite mer än tre månader kvar att jobba! När det gäller inköpen har vi än så länge tagit det ganska lugn. Lite kläder har det blivit, men inte mer än så. Vagn ska ju beställas snart, och sedan ska vi börja renovera barnrummet. Det har vi längtat efter!

Just nu är vi (läs V) inne på slutspurten av badrummet. Kommer bli kanonfint! Golvet ska in imorgon, och sedan ska övrig inredning som toalett, dusch och allt på plats. Kommer bli så skönt att slippa det gamla tråkiga badrummet i källaren! Allt är inhandlat redan så det ska bara installeras när det är dags.

Det dröjer nog inte länge innan lillprinsens rum påbörjas, om jag känner V rätt... Vi väljer nog att inte handla allt för mycket möbler och liknande innan barnrummet är klart i alla fall. Skönt att kunna ställa sakerna på plats direkt sen, så är de inte i vägen. Samtidigt vill man vara ute i god tid - jag gillar att vara förberedd :)

Tänkte lägga upp en magbild sedan, var ju ett tag sen. Fast jag tycker inte det har hänt såå mycket nu på sistone :) Men växer gör den ju!

Vecka 21

Vecka 21 befinner vi oss i just nu (20+4), mer än halva tiden har alltså gått. Börjar tycka att det går ganska fort nu, är väl nästan dags att beställa vagn! En Bugaboo Cameleon har vi bestämt sedan länge, då vi fastnade för den tidigt. Blev ännu mer övertygade då vi provkört och klämt och känt på den!

Magen växer så det knakar, och nu kan man verkligen inte missa den :) Vår lille prins sparkar och buffar som en tok därinne hela dagarna. Det är så mysigt när man sitter på jobbet och blir påmind om honom där inne hela tiden, och då måste man le lite för sig själv.

Vägde mig häromdagen, 6 kg har jag gått upp! Det trodde jag knappt själv, men det är väl varken för lite eller för mycket skulle jag tro. Det mesta har nog lagt sig kring mage och höfter, haha. När man långsamt ökar i vikt märks det nog inte så tydligt. Det viktigaste är att vår prins mår bra och växer som han ska där inne.

RSS 2.0