Första advent

Idag är det första advent, vädret (grått och trist) bidrar inte mycket till julstämningen så man får göra vad man kan för att skapa lite julmys inne istället! Igår kom adventsljusstakarna och stjärnorna fram, de ger ju ett så härligt sken. Annars blir det nog inte så jättemycket julpynt för vår del.

Idag tar vi det lugnt hemma efter att ha uträttat en massa ärenden igår. Imorgon är jag som sagt ledig (skönt!) och då blir det nog lite julklappsshopping och fix här hemma. Sedan räknar jag ner de sista fyra dagarna som är kvar att jobba... På fredag, som är den sista, ska vi dessutom till BM på morgonen för kontroll och bla se om magen växt något. Men det har den förhoppningsvis!

Vecka 37

Vecka 37, känns nästan overkligt att säga det. Kan inte förstå att det är så kort tid kvar. Hade nog förväntat mig att magen skulle vara liite större och att man skulle känna sig mer höggravid vid det här laget, haha. Särskilt ryggen trodde jag nog skulle ställa till med mer problem då jag är ganska lång (och inte särskilt vältränad!). Jag sover tom riktigt bra om nätterna fortfarande!

NU är det bara fem dagar kvar att arbeta. Nästa vecka också, sen blir jag ledig. Bestämde faktiskt att ta semester på måndagen där då jag hade nån dag kvar. Skönt med en lite kortare sista vecka. Men det kommer bli konstigt att lämna alla arbetsuppgifter och kolleger som man har så kul med! Det dröjer i alla fall ett år innan man är tillbaka på "riktigt" igen. Eventuellt ska jag gå in lite extra till våren och sommaren, men det är ju svårt att planera exakt.

Vi väntar fortfarande en månad efter beställning på skötväskan från Pippilotta.se. Hade jag vetat vilket dåligt rykte de har hade jag aldrig beställt därifrån! Nu till helgen ska vi handla lite kläder och annat smått till lillen så tror jag det mesta är fixat för hans ankomst. Känns skönt. BB-väskan ska jag förhoppningsvis också hinna packa så gott det går redan nu.

Det närmar sig!

Bloggen har inte varit särskilt aktiv på sista tiden då det varit så mycket att fixa med, föräldrargrupper och massa kontroller på MVC varvat med heltidsjobb. Vi har åtminstone köpt ny bil, en jättefin Audi som kommer bli bra som familjebil. Om inte annat lite mer bensinsnål :)

Jag har två veckor kvar att jobba nu, det ska bli skönt att vara ledig sedan. Kommer lillkillen på utsatt tid har jag två veckor hemma innan dess. Men något riktigt datum kan man ju som sagt inte rätta sig efter! Vi har såklart varit på en del rutinkontroller, och för några veckor visade det sig att magen inte växte riktigt som den skulle. Kurvan avtog och hamnade en bit under gränsvärdet. Att den ligger under de intervaller som finns är inte så konstigt, men det var just det att kurvan avtog som gjorde att vi fick komma på extra kontroll. I början av vecka 36 var SF-måttet bara 28 cm, i vecka 30 låg det på 26. Alltså hade det inte hänt så mycket.

Vår BM bokade in en extra UL-tid - två veckor fram i tiden, den 1 dec. Vilken väntan! Som tur var ringde hon i slutet av förra veckan och hade lyckats klämma in oss på en tid idag, då de egentligen har administrativa uppgifter. Snällt! Hon tyckte inte att vi skulle behöva vänta så länge, för oroar sig gör man ju såklart. Jag har hela tiden haft koll på att han rör sig ordentligt där inne, för annars kan det vara ett dåligt tecken på att han inte får näring som han ska... Tre BM hade vi inne på UL idag, vår ordinarie, en som skulle göra undersökningen och ytterliggare en som hon fick lov att rådfråga. Vi fick se lillemans hår som stod rätt ut, hihi, så sött. Annars var det inte lätt att se så mycket. De mätte länge och väl (huvud, mage, ben osv) och fick fram samma mått båda två. Ungefär 2300 g fick de honom till. Om två veckor ska vi på ytterliggare 1 UL - dvs vårt fjärde. Det som kontrolleras då är att han lagt på sig lite till, vilket vi får hoppas!

En liten kille blir det alltså. Vi som inte vågat köpa särskilt mkt kläder i de minsta storlekarna... Kanske dags att göra det ändå! Hans rum står i alla fall klart (riktigt fin ljusgrön nyans och övrig inredning i vitt), det vi har i klädväg och sängkläder är tvättat och klart. BB- väskan ska snart packas också hade jag tänkt. Åkpåse till vagnen har vi köpt (Bugaboos egna) och skötväska är beställt men pga av överdrivet lång leverans och dålig service har vi inte fått den ännu (Pippilotta kan inte rekommenderas!). Dt blev inte Bugaboos utan istället en från Skip Hop som jag hoppas blir bra. Även bilbarnstolen står och väntar. Lite smått att fixa är kvar, men i det stora hela börjar vi känna oss klara - så klara man nu kan bli. Fyra veckor till BF idag :) Imorgon går jag in i vecka 37. Som vi längtar efter att få träffa dig!

Magen i vecka 34, inte jättestor :) Men huvudsaken är att han mår bra därinne. Att vara så liten är inte så konstigt, det viktiga är att ha fortfarande får näring och kanske kan lägga på sig lite extra! Det behöver han.


RSS 2.0