Ledighet

Äntligen fredag och lite välförtjänt ledighet! Det har varit fullt upp den senaste tiden och det lär väl fortsätta så ett tag till :) På söndag ska vi bla åka ut till vårt hus - lilleman får se det för första gången haha. Han har än så länge bara sprungit i trädgården.

Sedan ska lägenheten också fotas inför försäljningen så det är en hel del som ska ordnas inför det. Mycket som ska plockas undan då allt ska piffas till och se inbjudande ut :D

Nu är det för övrigt bara tre veckors arbete kvar innan jul-ledigheten! Härligt värre. Nu är det julstämning här hemma med, ljusstakarna och stjärnan har kommit fram. Nedräkningen har börjat och på söndag är det första advent. Vart tog november vägen?

Jag har förresten länge varit anti de här "poäng-samlar-sidorna" som alla talar om och gör reklam för, men till slut vann nyfikenheten och nu är jag faktiskt medlem på ytterliggare en... Gratisbio. Ganska lätt att samla poäng men får väl se hur länge man orkar haha, gå med här.

En månad

Nu är det ganska exakt en månad kvar tills vi åker till Thailand. Välbehövlig semester efter en intensiv vår och sommar med nytt och mkt jobb... Det har ju varit en del på nyheterna om den ockuperade flygplatsen i Bangkok, men jag tror inte att det ska hota vår resa... De har inte nämnt något om semesterorterna i alla fall! Phuket är nästan som en egen liten värld där nere, särskilt partyhålet Patong. Åtminstone borde det hinna lugna sig till vi åker :D

På tal om nedräkning så är det mindre än en månad kvar till jul, och inte ens två tills vi har tillgång till vårt hus. Smaka på det ordet - vårt hus! Vi har lite shopping att göra, hehe. Kul att titta på golv och färger, fundera på inredning och hur det ska se ut. Mycket jobb kommer det vara, men kul!

Just nu längtar jag till helgen då vi kan sätta fram adventsljusstakarna. Det skapar en härlig julstämning och man uppskattar mörkret lite mer :)

GratisMode

Efter många om och men kunde jag inte låta bli att prova på det här med att samla poäng för att få presentkort. Jag valde att bli medlem på GratisMode där det ska vara lätt att få ihop poäng. Presentkort tackar man ju inte nej till! Bara att köra igång alltså :)

Häftig känsla

Så, nu är alla papper skivna. Vi träffade säljaren och fick veta en hel del om hur allt kommer gå till. Inflyttning i januari (eller åtminstone tillgång till huset) precis när vi kommer hem från Thailand! Blir ju inte bättre :D Nu är det dock en hel del som ska fixas, sedan ska lägenheten vi bor i säljas också. Längtar tills vi kan börja flytta in sakerna i huset.

Vi var förbi där och tittade idag. Det ligger jättefint, lite lagom avskilt och huset kom verkligen till sin rätt i det tunna snötäcket och solen som sken. Området är fint också. BB tyckte det var jättehärligt att springa omkring, för tomten är riktigt stor - större än vad jag mindes. Nästan 1600 kvm! Och den är avgränsas av en häck, vilket är bra för lillemans del. Garaget är superbra också, stort nog så vi får in Jeepen :)

Nu planeras det bara här hemma för vårt framtida boende. Känns så rätt att ta steget från lägenhet till hus nu!

WOW

Å, nu är vi (nästan) husägare! Papperen ska skrivas imorgon. Känns hur häftigt som helst! Vi gav oss minsann inte :) Och det känns så bra!

Var ska det sluta?

Jag som hade hoppats på ett avslut idag gällande budgivningen får ge mig till tåls tills imorgon. Vi och ett annat par är kvar nu. De ska kika en gång till på huset imorgon, och då får vi besked om de ska fortsätta eller ej. Önskar vi kunde få veta nu direkt! Det är ju en olidlig väntan... Skönt att vi slipper gå och vänta hela helgen åtminstone.

Nej, nu vill vi ju ha hus - och just det här!

Inga bud?

Budgivningen har pågått för fullt idag. Priset på huset har gått upp en del men efter hand ebbade ökningarna och troligtvis spekulanterna ut...

För lite mer än två timmar sedan lade jag ett bud, och sedan dess har vi inte hört något mer. Kan mäklaren vara upptagen med annat så att budgivningen stannat av? Jobbig väntan. Måtte vi ha turen med oss!

Nu gäller det

Idag har vi varit på banken och mötet gick bara bra :) Sedan åkte vi och tittade på huset en gång till. Ytterliggare några nya spekulanter var där.

Så nu är vi med på budgivningen!

Hoppas att det går bra, och att priset inte drar iväg alltför mkt. Hela huset måste totalrenoveras så det finns ju en gräns hur mycke man vill lägga bara på att köpet.

Spännande, spännande. Budgivningen fortsätter imorgon. Kommer väl sitta med mobilen i handen hela dagen på jobbet :D


Husvisningen

Vi har längtat länge efter hus och nu känns det äntligen som om bollen är i rullning. Vi var som sagt på visning igår, gick omkring där länge och väl. Vi var ett helt litet följe, haha. Men det var bara roligt. Att komma in i huset var som att färdas tillbaka till 70-talet! Alltså inte direkt den typ av inredningsstil som vi strävar efter haha. Men samtidigt gör det oss ingenting. Köper vi hus ska allt ändå rivas ut. V kan allt vad gäller snickeri och bygge, och jag får väl göra det jag kan :) Hans pappa är otroligt duktig och har såklart en del värdefulla tips pga sin erfarenhet. Vi har båda två duktiga fäder till vår hjälp!

Det låg toppenfint, avsides men ändå "centralt" i samhället med närhet till butik mm. Tomten var ganska stor. På entréplan fanns tre sovrum, stort kök och vardagsrum, badrum med badkar. I källare var en rymlig gillestuga, badrum, extra sovrum, hobbyrum, 3(!) förråd och stor tvättstuga. Utrymme fanns det alltså gott om.

Det är extremt kul att kika omkring på inredning, golv, kakel köksvaror mm. Vi har planerat en hel del. Blir det inte det här huset så blir det förhoppningsvis snart ändå. Ska försöka boka in ett möte på banken i så snart som möjligt så får vi se var vi hamnar. Spännande är det i alla fall!  

Bokat

Jaa, på lördag har vi så äntligen en husvisning inbokad! Spännande :D

Fars dag!

Idag har det varit fullt upp!
 
Först firade vi svärfar, och han fick ett mycket uppskattat kort. Behöver inte gå in på några detaljer men jag kan ju säga att vi hade skapat ett eget där vi klippt ihop det lite roligt vilket lockade till en del skratt ; ) Inget att använda för marknadsföringen av företaget direkt! Haha. Ibland behövs inte så stora medel för att det ska bli uppskattat. Bara att lägga ner tiden på att göra ett eget farsdag-kort (tack och lov för photoshop!) istället för att handla ett vanligt är ju så mycket roligare! Även min pappa fick bla ett litet kort som vi knåpat ihop själva.

V hjälpte till med svärföräldrarnas tak - de lägger glaserade pannor vilket blir fantastiskt snyggt. Ett måste då vi köper hus!

På tal om hus så svängde vi faktiskt förbi ett hus på vägen hem som vi blev väldigt intresserade av! Det ligger helt perfekt, är i lagom prisklass och vore ett perfekt projekt för oss. Vi har båda storslagna planer, haha. V kan ju allt om husbygge, renovering och inredning så det blir inga problem. I jobbet har han ju gjort allt av detta. Dessutom så känner vi båda att vi är nöjda nu på att bo i lägenhet. Då allt är helt nytt här så finns det inget att renovera eller greja med, vilket är tråkigt. Man vill ju sätta sin egen prägel på boendet! Lite mer yta och en trädgård (uteplatsen är inte samma sak!) vore ju trevligt :) Får se om det blir någon husvisning inbokad i helgen.

Sedan firade vi såklart min käre pappa också. Nu har vi äntligen pustat ut i soffan här hemma och ska såklart titta på Sanningens Ögonblick! Så pinsamt att se men ett måste ändå :)

Snart jul!

Ja, räknade lite häromdagen och kom fram till att det snart är jul - 7 veckor! Längtar, längtar så mkt. Dock blir det nog inte så mycket julklappar då vi ska åka till Thailand några dagar därefter. Men vad gör väl det?! Julen är ju så mysig som den är :D

Det har inte hänt så mycket här hemma, vardagen lunkar på. Är i alla fall igång med träningen fortfarande. Säkert mycket tack vare min "personliga tränare"/kompis :D Blir så mkt lättare att motivera sig då. Superfräscht gym men priset är lite värre :/ 700 kr i månaden! V har köpt ett hemmagym som han kör hårt med så det får väl bli alternativet sedan då man utnyttjat friskvårdspengen från företaget...

Det blir mkt innemys ,med tända ljus och film såklart! Måste tipsa om en av de absolut bästa rysarna jag någonsin sett! El orfanato, The orphanage (eller hur det stavas?) Fruktansvärt spännande och händelserik! Ha redan sett den två gånger och rekommendera den till alla vi känner nästan, haha.

Hittade förresten nya stövlar i stan igår på en snabbshoppingtur. De fann på Scorett, stövlarna jag letat efter :) Klassisk ridstövel som jag föreställt mig.

RSS 2.0