Slut på semestern

Nu är man tillbaka på jobbet igen! Alltid skönt att ha gjort första dagen, som brukar vara segast :) Sov så otroligt dåligt inatt, förhoppningsvis blir det bättre kommande. En extra ledig vecka hade inte varit fel, särskilt då V är hemma... Han håller på i badrummet för fullt. Imorgon ska kaklet till väggarna inhandlas med, så snart börjar det allt likna ett badrum. Nu är i alla fall gripset uppe, och allt skräp är utstädat så det känns väldigt stort!

Vi är i vecka 20 och lillkillen sparkar för fullt där inne. Känns så häftigt att kunna säga "han" nu! Jag är verkligen glad att vi tog reda på könet. Att vänta till förlossningen hade ju varit nästintill olidligt, haha. Tittar på UL-bilderna av vår prins stup i ett, vi fick en jättefin där man ser hans lilla ansikte i profil med den lilla, lilla näsan :)

Nu vet vi vad det blir

Jag trodde inte att jag skulle vara så nervös inför ultraljudet idag då vi redan gjort ett, men det kan jag säga att jag var! Jag sov riktigt dåligt inatt, vaknade flera gånger och väntade bara på att det skulle bli morgon kändes det som. Vi var hos barnmorskan på förmiddagen, och den här gången slapp vi minsann vänta innan det blev vår tur!

BM var jättebra, trevligare än hon vi hade sist. Den nya var egentligen pensionär men gick in extra och jobbade då det behövdes, och det kändes bra att hon var så erfaren. Hon pekade hela tiden ut vad vi såg så att vi hängde med, haha. Där är hjärtat med dess fyra kammare, ögonen, benen, armarna, blåsan osv. Vi fick se allt som hon tittade efter och det såg så bra ut. Vilken lättnad! Det lilla hjärtat slog så fint. Bebisen var dock inte så rörlig (tror verkligen den brås på pappan, haha - kvällspigg och lite morgontrött).

Jag var såklart tvungen att fråga om hon kunde se könet. BM sade att hon alltid låtsas om som att hon inte ser något, då alla inte vill veta och det förstår man ju såklart! Sedan undrade hon om vi inte sett det själva, och vi bara skakade på huvudet. Hon har väl lite större vana av att tyda de där ultraljuds-bilderna, haha. "Det blir en kille", sa hon. "Är det helt säkert då?" frågade jag. "Ja", svarade hon och skrattade till. "Det gick inte att ta miste på!" Datumet blev flyttat igen till 21 december, så nu är det vad som gäller. Jag är alltså i vecka 19 (18+3). På måndagar går vi in i ny vecka.

Så nu vet vi att det blir en liten prins. Känns så häftigt att veta; nu är det lite enkare att föreställa sig vem som ligger där inne! Vår efterlängtade skatt. Vi kan köpa lite roliga kläder (även om vi nog får en hel del) och planera barnrummet med som ska renoveras :)

Vilket liv

Igår fick även pappa känna en liten spark från dig därinne.

Jag kände att det var liv och rörelse senare på kvällen - kanske brås du på din pappa som också är kvällsmänniska? -  och så kom det en tydlig spark på vänster sida av magen. V lade genast handen på för att känna, och så kom det en likadan rörelse till. En obeskrivlig känsla! I vanliga fall slutar den lill* att sparka precis när han lägger handen på magen, men igår hann han faktiskt.

De säger ju att man kan märka av bebisen dygnsrytm redan i magen. Undrar om det stämmer? Imorgon får vi i alla fall se dig igen - som vi har längtat! Vi har nästan tittat sönder den ultraljudsbild vi fick med oss sist.

Idag ska jag fika med ett par gamla kompisar, som umgåtts mycket i våra dar :) Vi har en del att ta igen eftersom det är ett tag sedan vi sågs sist (om man bortser från middagen i förra veckan). Ska bli roligt!

Häftigt!

Idag upplevde jag för första gången tydliga rörelser från bebis. Först en, två buffar och när jag lade handen på magen ytterliggare en! Så häftigt att få ett litet livstecken från miraklet där inne. Efter ett tag kände jag det igen, och V skulle se om han kände något också men då blev det såklart lugnt. Han får vara beredd nästa gång, haha.

Tänk att det kan ske på en dag sådär bara. Har bara trott mig känna något tidigare, men då har det nog varit en mer "bubblande" känsla, den här rörelsen var mycket mer fokuserad. Man har ju väntat och undrat över hur det ska kännas. Hoppas V får uppleva det snart också, men det känns såklart mycket mer för min del än så länge.

Vi undrar så över vem du är där inne? På torsdag kanske vi vet lite mer om dig :) Längtar efter nästa ultraljud!


Vecka 18

Nu är vi i vecka 18 (på riktigt). Jämför man bilder med ca en veckas mellanrum ser man verkligen skillnad på magen! Det är väl nu tillväxtspurten sätter igång på riktigt. Torsdag nästa vecka är det ju UL igen och vi längtar såklart massor. Inviger mina nya mama-jeans idag, vilket kändes passande med tanke på vädret. Regn och alldeles grått ute, men ganska skönt ändå. Nu kanske man kan få lite svalka inomhus!

V har äntligen gått på semester med, så nu har vi drygt en vecka ihop. Blir nog mest hemmafixande. Kanske tar vi en tur till IKEA nästa helg och handlar lite till badrummet. Får väl se vad som händer. Annars blir det nog lugnt.

Igår hade vi filmkväll. Såg först en av de bästa filmer jag sett, Freedom writers. Handlar om gängbildning bland ungdomar i USA. Har sett den förut, men det är verkligen en film som berör. Därefter såg vi "Skeleton key" för andra gången. Var några år sedan sist, men den kan också rekommenderas - väldigt spännande! Ikväll blir det förhoppningsvis mer film "PS I love you". Riktigt sorglig men bra ;) Är verkligen väder för att bara krypa ihop i soffan idag! 

Semester!

Äntligen kan man få njuta av åtminstone två veckors ledighet! Nu ångrar jag nästan att jag inte tog fler, men samtidigt kommer det bli skönt att kunna vara ledig lite till hösten med. Att ta lite strödagar här och där kan vara bra det också!

Idag har jag varit en sväng i stan. Hittade äntligen ett par jeans som jag kan ha! Byxor har verkligen varit något jag saknat. Att ha mina vanliga med gummiband i midjan funkar visserligen men är inte vidare skönt. Nu har jag ett par riktiga mamma-jeans från H&M med (skön!) mudd. De är inte supertajta men sitter bra, och jag räknar med att lägga på mig lite här och där dessutom :)

På mama-avdelningen hittade jag dessutom en jättesöt vit tunika i precis den modell jag letat efter; lite tajtare resår över bysten och vidd nertill. Perfekt för en mage att växa i :) Imorgon ska jag också till stan med en kompis och kika i lite butiker, man kan ju förhoppningsis hitta något snyggt i form av toppar och tunikor på "vanliga" avdelningarna med!

Känns perfekt att hinna med lite shopping nu om dagarna - när man alltid jobbar är helgerna för det mesta uppbokade redan. För närvarande är det ju renovering som pågår här hemma. All gammal badrumsinredning (toalett, handfat, bidé och badkar) ligger i trädgården och väntar på att köras till tippen. Tur att det fungerar med vårt badrum i källaren som också har dusch!

Ultraljud!

Igår var vi som sagt på ultraljud. Fick smita lite tidigare från jobbet och det var såklart lite nervöst innan. Vi fick vänta i 30 minuter innan det äntligen blev dags. Jag såg direkt att det lilla hjärtat slog, och vi fick se armar, ben och det lilla huvudet. Så häftigt! H'n låg med benen lite korsade och armarna över huvudet. BM sa att allt såg bra ut, och det kändes så skönt.

Dock fick vi lite oväntade nyheter. Hon sade att vi inte var så långt gånget som vi trott. Jag var tydligen bara i vecka 16 (15+4)! Beräknad födsel - på julafton! Inte i början av december (7:e) som vi först trott. Haha, jag som sagt att det gärna fick bli så långt från just den dagen som möjligt. Där fick man :) Men det viktigaste är ju såklart att vårt lilla pyre mår bra, och finare julklapp kan man faktiskt inte få. På torsdag går vi in i vecka 17 - igen :)

Något som var kul är att vi får göra ett UL till då det var så pass tidigt. Om två veckor blir det ytterliggare ett, och vi längtar så mycket! Tänk att få se vårt lilla mirakel igen. Hoppas vi kan se könet då med :) Frågade BM men hon sade att det var svårt så tidigt. Jag hade verkligen ingen känsla alls för om det är en flicka eller pojke. Först trodde jag på flicka, men ärligt talat så har jag ingen känsla alls för det.

Magen i vecka 18

En bild av magen just nu (17+3)! Det händer lite varje vecka tycker jag, särskilt nu på sistone. Det stod först stilla ett litet tag kändes det som.


Har hänt lite sedan sist i alla fall.

UPDATE: Vecka 18, som i själva verket här bara var vecka 16 efter första UL

Helg!

Äntligen fredag, det känns väldigt skönt med helg! Har varit trött den här veckan, vet inte om det berott på värmen eller vad det kan vara. Man sover väl lite sämre på nätterna när det är så kvavt i sovrummet. Vi kan tydligen inte ha fönstren öppna alltför mycket - ovälkomna besökare i form av fåglar som gärna vill komma in :) Nu är det åtminstone bara en vecka kvar till min två veckors-semester. Förhoppningsvis kan jag ta mer till hösten, kan ju vara skönt då!

Det är tänkt att vi ska börja på badrummet nu lite smått imorgon, som tur är har vi dusch och toalett i källaren, om än inte så fräsch men det funkar! Det vore svårt att inte ha möjlighet att duscha - särskilt i den här värmen :P Får se hur mycket jag kan bidra med i bygget. Förmodligen blir det V som får slita, haha.

 Ikväll blir det lugnt hemma, förmodligen sätter vi väl igång någon film. Mycket på TV går det ju inte nu på sommaren, och det är ju förståeligt. Man ska ju passa på att njuta av de sköna utekvällarna med! 

RSS 2.0