Kristihimmelsfärd

Vilket betyder en ledig dag mitt i veckan - härligt! Många tar ju semester imorgon, men jag tänkte att det är lika bra att jobba, sparar hellre lite fler semesterdagar till hösten. Jag har passat på att fixa och dona lite här hemma så slipper man det till helgen :) V är iväg och extrajobbar lite. Mycket att göra vid den här tiden på året!

Igår var vi och kikade på lite saker till badrummet, men det blev inget köp ännu. Det var en sån här vi var lite sugna på. Dock hade jag inte trott att den skulle vara riktigt så stor. Får fundera lite. Är ett tag innan vi ska riva ut hela badrummet men man kan ju köpa lite saker efterhand, då man springer på något. Tror att vi har det ganska så klart redan nu hur det ska se ut (i stora drag iaf). Vi vill ha helt vitt kakel på väggarna, lite större rektangulära plattor, på golvet blir det svart granit - riktigt snyggt. Mestadels kommer nog badrummet gå i dessa färger, svart och vitt. Vi vill gärna ha det ganska avskalat. Handdukar och liknande går ju alltid att variera med färg för att få ett lite annat intryck om man vill det.

Annars har jag och BB mest myst här hemma. Jag har äntligen läst ut boken Jane Eyre som jag påbörjade för evigheter sedan! Superbra bok, som jag önskar inte hade tagit slut riktigt så fort. Känner nu att jag behöver lite nya böcker (ibland kommer man in i sådana där riktiga läsperioder). Har dock inte blivit så mycket med läsandet på sistone, kvällarna har blivit på tok för korta haha (pga trötthet). Risken att man somnar innan man ens öppnat boken är alltför överhängande och då blir det helt enkelt inte av!

Vi får se vad resten av dagen har att erbjuda. Kanske lite fortsatt hemmafix...eller nåt.

Pyssel

Förmiddagen har gått i flitighetens tecken. Har hunnit städa en hel massa och plockat med en del saker som har en tendens att bli liggande under veckorna. Energin har verkligen inte varit på topp den senaste tiden, och det känns inte bra att bo i en "röra".  Är det rent och fint hemma är det så mycket lättare att slappna av!

Jag och BB har även hunnit med en skön promenad i vårt lilla samhälle. Det var riktigt lugn och skönt ute; till en början sken solen och det var riktigt ljummet i luften. Knappt en själ syntes till, endast några som pysslade i sina trädgårdar. Man får verkligen en hel del inspiration av att se hur andra har det! Vi hoppas på att kunna snygga till huset utvändigt nu till sommaren också. Bla källarfönster som ska bytas osv.

Ikväll är det Melodifestivalen hos goda vänner som gäller! Spännande att se hur det går för Sverige, men bäst är nog om förhoppningarna inte är alltför höga ändå... Tävlingen har en tendens att sluta i besvikelse.

Skönt med fredag!

För min del har det varit tyst länge här på bloggen. Har minst sagt haft en del att stå i, hus och annat :) Och efter en lång dag på jobbet är jag allt annat än pigg. Kan knappt förstå att sommaren snart är här. Våren kom så fort och vi drabbades av en riktig "värmebölja", som nästan fick det att kännas som om vi var mitt ihögsommaren (ok, nästan iaf). Vi fick inviga grillen och våra nya utemöbler.

Jag har jobbat i över ett år på företaget där jag är nu, och snart är det dags för flytt även där. Vi ska flytta till fräscha helt nybyggda lokaler! Tänk vad tiden gått fort.

Husprojektet går långsamt framåt. Nu har det ju blivit dags för gräsklippning och häck-klippning och sånt kul :) Men det har V hittils tagit hand om. Han har lite mer energi för sånt än jag... Heltäckningsmattan i trappan ner till källaren är borta - skönt! - och nu väntar den på att slipas och målas vit. Hallen är i stort sett klar; hatthylla, lampor och lite sånt är dock kvar. Måste hitta något vi gillar. Det känns som att vi kommit en bit på vägen i alla fall. Nästa projekt är badrummet som det ska bli oändligt skönt att få ordning på! Vi har kommit en liten bit på vägen vad gäller planeringen av inredning.

Säga vad man vill om det jobb som följer med ett hus - friheten och känslan i att ha ett eget väger upp allt! Ingen är gladare än lilleman som springer omkring och nästan har blivit en helt annan hund. Han har så mycket mer energi!


RSS 2.0