Handla!

Inte något bloggande på länge (eller, jo, mina favoritbloggar läser jag ju ändå titt som tätt)...

Nu är vi inne i en sån där period på jobbet då det är i princip hur mycket som helst att göra! Blir väl att vara lite tidigare på jobbet imorgon, jobba över en fredag går ju inte an :)

Idag är det precis en månad tills vi åker till USA! Nu känns det verkligen som att det närmar sig på allvar. Har ju varit en lång väntan ända sedan i november... Kikade in på Forever21's hemsida, och där finns en hel del snyggt till rimliga priser. Låt den här månaden gå fort - snälla!

Mycket solande har det inte blivit i år, känner mig blek som ett spöke, haha. Kontorsblek. Får kanske lite sol på mig i USA, förhoppningsvis, annars får det ju bli i Thailand :) Lite avundsjuk har jag allt känt mig på alla semesterlediga, men får trösta mig med att min semester kommer när alla är tillbaka från sin ledighet!

Sommar!

Herregud, vilken värme det har varit idag!Sommaren är tillbaka på allvar. Jag fick mig en chock när jag skulle gå ut med BB på lunchen. Inomhus är det en aning kyligare, haha. Såg att det var stora köer ut till stranden och det är väl ganska förståeligt.

(Jag längtar också efter min ledighet nu, men först blir det att streta på en månad till)

Efter jobbet var jag med V i stan - det var ett efterlängtat ögonblick för honom, haha. Han kunde efter mycket efterforskningar och lång väntan äntligen hämta ut sin iPhone! Vad jag har sett så verkar den vara ganska imponerande. Snygg är den också (ytligt, men ack så viktigt!).

Onsdag

Nu sitter jag redan på jobbet. Hade gärna sovit lite längre imorse vill jag lova. Inte blir saken lättare av att ungefär alla har semester just nu :P Haha, nej det är faktiskt ganska lugnt och skönt på jobbet. Det är inte heller lika tungt att jobba när vädret inte är så överdrivet fint heller, fast det ska ju bli det nu till helgen. Lovande :)

Torsdag

Det har verkligen varit en lugn vecka på jobbet. Ändå har jag känt mig lite trött och sliten, som om jag halkat efter lite med sömnen... Beror kanske på att det varit ganska fullt upp! I måndags träffade vi kusinbarnet, en liten, liten kille på under 3 kg. Så fin så.

Igår blev det en relativt tidig dag på jobbet då jag skulle in till stan en sväng på hemligt ärende ; ) Det gick bra får man väl säga. Därefter blev det storhandling också.

Idag blir det trevlig då R kommer på besök för en fika! :D Längesedan vi sågs - så blir det när vi båda har fullt upp med jobb! Nu väntar jag på mat, mästerkocken står och lagar pasta med kyckling. Lite vardagslyx så här mitt i veckan :) Och vad härligt - helgen är nära nu dessutom!

Fullt upp!

Det är riktigt härligt med lite helg - något jag verkligen var i behov av! De senaste dagarna har det varit fullt upp så jag känner mig halvt död idag. Det har varit en otroligt tuff vecka på jobbet som jag är stolt att jag klarade av. Känns desto bättre när man dessutom får beröm för vad man gjort :)

I torsdags efter jobbet var vi iväg och grillade hos mina föräldrar, träffade en gammal bekant och det bjöds på god mat, prat, skratt och tom lite sol. Det har som sagt regnat en hel del i veckan, och jag fuskade dessutom i fredags och tog jeepen till jobbet :) Jag gillar inte att bli blöt och det var inget promenadväder direkt.

Igår kväll var det grillfest hos svärföräldrarna och i vanlig ordning bjöds det på ett överdåd av mat; oxstek, kycklingfilé, kebabspett, fläkkött, potatisssallad, potatisgratäng och en massa sallad. Plus den hemmabakade fikan efteråt...  Ganska mycket med tanke på att vi inte ens var tio pers... En kusin från "fäderneslandet" (Island) var på besök, och jag lyssnade på isländska hela kvällen, haha. Det roliga är att man börjar förstå en hel när de pratar. I början lät det mest som något helt obegripligt! De skrattade lagom när jag försökte mig på att säga något på isländska... Jag kan säga som så mycket att det är en hel del märkliga ljud att uttala på det språket som man inte är van vid!

Någon gång inom en inte alltför avlägsen framtid har vi blivit lovade en resa dit. Spännande! Sist blev det inte av, men omständigheterna var inte de roligaste heller då så vi hoppas det blir bättre nästa gång.

Men först har vi två andra resor att se fram emot; USA och Thailand. Inte illa det heller :) Håller på att längta mig tokig!

Just nu längtar jag efter något annat gott som vi ska ha ikväll - tacos!  Och mitt i allt börjar det åska också. Oväntat! Ser ut att vara upplagt för en lugn hemmakväll med filmmys...

Bild från Aftonbladet

Redken

...har jag gjort reklam förr förut, men det kan tåls att göras igen!

Det här är åtminstone två produkter som jag ska köpa i USA (får nu hoppas att det verkligen är billigare där som frisören sagt, haha). Redken extreme anti snap, en leave in-produkt som skyddar håret, och Align 12, som används som plattångsskydd och gör håret slätt och mjukt. Att köpa allting här hemma skulle bli ganska kostsamt när det är så mkt man vill ha förutom schampo, balsam och inpackning...

Jag kommer lukta som en frisörsalong varje dag, haha.



Bilder från google

Eftersom det är ganska dyra produkter som kan göra frisörbesöket riktigt plågsamt för plånboken så är det ett hett tips att beställa från ex lookfantastic, där det går att få dem till nära halva priset. Har beställt därifrån och är nöjd :)

Intensivt

Det är inte ofta det känns så skönt som idag när arbetsdagen var slut - jag var ordentligt trött idag. Uppe i varv efter den intensiva gårdagen så kunde jag naturligtvis inte somna igår. Typiskt! När man känner att man är helt slut i kroppen och helst av allt bara vill sova, så går det inte...

Efter att ha hämtat thaimat (fyra små rätter och så mycket att det blir lunch imorgon med!)  så har jag bara tagit det lugnt. Allsång på Skansen (!) ska jag för en gångs skull se eftersom Brolle är med :) Han är duktig!

Pust

Vilken dag!

Fullt upp -. och inte en enda rast (lunch intogs på under tio min, snabbt för att vara mig) utan full rulle hela tiden. Jag har åtminstone fått gjort en hel del, och man kan lugnt säga att jag får en chans att bevisa vad jag går för :) Men det rullar på fint! Som tur är kommer arbetsbördan inte vara såhär tung i fortsättningen, det är bara tillfälligt. Det finns en gräns för vad kroppen klarar av i längden.

Nu blir jag bortskämd hemma med semesterledig sambo som sköter markservicen :D Fortfarande lite tagen av Cloverfield vi såg igår - vilken film! Så spännande, ta chansen att se den om ni får möjlighet.

Tidig

Först på plats på jobbet idag igen - alla brukar vara lite sega måndag morgon :) och det är kanske förståeligt. Verkar bli en varm dag igen, skönt att regnet kom under natten så slipper vi det förhoppningsvis under dagen. Ni som är lediga får passa på att njuta!

Nu har V semester så BB är också ledig. Känns lite tomt att se hans säng som står tom här bredvid mitt skrivbord...

Omdöme

Fantastiskt bra film - se den!

Cloverfield

Vi har haft en bra, slapp söndag precis som det ska vara : ) Lite småpyssel och ärenden men i det stora hela så har vi tagit det lugnt - tagit igen lite läsning mm. Skönt!

Ikväll blir de mera film, är ju ett bra sätt att fördriva söndagskvällen på! Cloverfield ska vi se idag. Vet egentligen inte särskilt mycket om den så det blir spännande!

Söndag

Det var två helt olika typer av film vi såg igår - men de var väldigt bra båda två! Definitely maybe trodde jag skulle vara mer av en tramsig komedi, men i slutändan så var det mer romantik. Den handlar om Will som på sin dotter Mayas begäran berättar historien om hur han efter tre röriga relationer slutligen blir tillsammans med hennes mamma. Eftersom namnen är utbytta vet man inte vem av dessa tre som det blir. Man var hela tiden spänd på hur den skulle sluta, och är kort sagt en film som verkligen kan rekommenderas!



Colin Farrell har inte gjort oss besvikna i sina senaste filmer, och precis som i Cassandras Dream brottades han med en del problem. I In Bruges spelar han en yrkesmördare (!) som tillsammans med en kollega blir placerad i Bruges, Belgien. Lite annorlunda men spännande (och ganska brutal) svart komedi som jag också kan rekommendera. Den hade också ett ganska oväntat slut!

In Bruges

Mätta och belåtna ska vi börja titta på film - vi inleder med Definitely maybe Ryan Reynold (från bland annat en av mina absoluta favoritfilmer, Just Friends), och därefter...

Bild från

...In Bruges med Colin Farrell.

En film som jag väntat länge på : )
Ha en skön lördagskväll!


Njuta







Nu är det dags för ett glas rött och nygräddad pizza
i den ljumma kvällssolen på uteplatsen -

det är allt bra härligt med sommar
: )


Pizza

Vi har suttit på vår uteplats och njutit av solen (gäller att passa på när det här helg!) och pratat om framtiden och allt möjligt. Skönt att bara hinna umgås. Under veckorna är det ju så mycket annat på gång hela tiden.

Senare ska vi äta hemmagjord pizza - mozzarella, champinjoner, pesto och ruccollasallad (som läggs på efter att pizzan varit i ugnen). Mums! Gott med hemmagjord, men pizzan som man kan köpa på restaurangen här i vårt område är svår att slå... Dock så kostar den såklart - 160 kr! Take away ligger på 100 kr, det får det faktiskt vara värt när man vill lyxa till det lite :)


Bild från google

Senare ikväll blir det filmmys här hemma i soffan - en film som jag länge velat se :) Äntligen! Men ytterliggare någon ska vi nog kunna klämma in - tror det var någon komedi jag var lite sugen på att se... Älskar överdrivna high school-komedier där skådespelarna nästan alltid är dubbelt så gamla som de ska spela, haha. Euro Trip är en sådan (inte nödvändigtvis med gamla skådisar dock) - riktigt rolig! Handlar om ett gäng amerikanska ungdomar som ger sig iväg till Europa, och det händer en hel del vill jag lova.

Lördagsshopping

Nu har vi varit iväg och inhandlat lite saker som behövdes här hemma - bland annat ytterliggare en hylla till garderoben. Det blev så otroligt bra, känner mig riktigt nöjd faktiskt :) Garderoben är ju ändå ett par kvadrat stor så bara man utnyttjar utrymmet så får man in en hel del där faktiskt :)

Dessutom köpte vi en ny gaspatron till vår Soda Stream - den maskinen är beroendeframkallade. Vi dricker mineralvatten varje dag, hälsosamt och bra!

Vi hann med en sväng in på Elgiganten också. Jag som inte är något överdrivet intresserad av mobiler blev nästa sugen på att byta ut min rosa Razr - mot den här:


Bild från google

Visst är den fin?

V är annars sugen på iPhone, vore perfekt att inhandla den när vi ändå är i USA, men det gick visst inte att knyta hans abonnemang till den.

Men att köpa varsin LG Prada vore inte fel. Får väl se :)

Varmt!

Änu en varm dag - det kändes redan imorse! Jag och BB tog en promenad till jobbet, jätteskönt. På hemvägen var det värre. Värmen var lite i tuffaste laget för det lilla djuret. Vi får nog ta cykeln imorgon, haha. Och i nästa vecka blir han ju semesterledig hemma tillsammans med husse :)

Det har varit en bra dag på jobbet förutom en sak som hände. Det kan vara svårt att veta vad som rör sig i andras huvuden ibland... Vad som händer kan bara framtiden utvisa. Men för min del känns annars allt toppen och jag är så glad att jag fick den här chansen! Det här jobbet var verkligen bland det bästa som kunde hända. Att ha med lillen om dagarna är ju också mysigt :)

Nu är det snart helg i alla fall och det känns så skönt - den är altid välkommen!

...och just det! Unga mödrar kommer det en säsong till av! De sa det idag, i slutet av avsnittet. Jag som trodde det var det sista :)

Rensning

Så har den stora utrensingen kommit igång - jag har donat och fixat och vips så ser det ut som en helt ny garderob! Men jag tror faktiskt att vi kan ha använding för någon hylla till :) Får inhandlas i helgen!

Jag har lite svårt att slänga saker ibland så en del har ju blivit liggande med åren. Det gäller bara att inte vara alltför sentimental när man rensar ut och tänka att man kanske får användning för det någon gång i framtiden. Det är bara att inse att den tiden aldrig kommer!

Bild från google

Något liknande i storlek som garderoben på bilden vore ju inte fel...


Garderob

Garderoben är i nuläget ganska rörig - att där inte finns utrymme går inte heller att skylla på, för det finns det. Däremot kan det bli bättre med hyllor och därmed lättare att organisera, så därför var vi iväg och handlade bland annat det idag. Det är ett sånt där smidigt hyllsystem som man kan köpa massor av olika saker till, så vi får väl se var vi hamnar i slutändan :) Går att köpa ännu fler hyllor vid behov. Hoppas på att det ska bli bättre i alla falll :)

Lite mat

Nu är det redan lunch, tiden bara försvinner! Var ute med lillen en sväng precis och väret är ju helt underbart. Supervarmt och skönt. Hoppas ni som kan tar möjligheten att sola lite :)

Onsdag

Mitten på veckan är nådd och vädret är helt underbart hos oss idag! Solen skiner och trots att klockan inte är mycket så är det riktigt varmt ute - undrar då hur det blir framåt lunch!? Jag njöt i fulla drag när jag cyklade till jobbet :D

Idag blir det i alla fall ingen övertid, vi ska iväg direkt  efter jobbet. Önska mig lycka till nu att vi hinner med vad vi ska och att det går bra :)

Tisdag

Änligen hemma - efter ytterliggare en lång dag. Ett ord räcker för att beskriva mig nu: trött! Otroligt mycket att göra på jobbet och timmarna på en arbetsdag räcker inte riktigt till så bra som man önskar ibland...

När V är hemma är det dags för lite mat och sedan vila i soffan resten av kvällen! Inte upplagd för något mer ansträngande än så som jag känner just nu, haha.

Lunch

Nu har jag precis lunch på jobbet. Lite yoggi (något jag i princip aldrig äter annars) och en smörgås fick det bli. Inte mycket men det räcker för idag! Man gör inte av med mycket energi när man sitter framför datorn en hel dag :)

RSS 2.0