Scrubs

Min favoritkaraktär i Scrubs har sedan start varit Janitor. Hans liv går verkligen ut på att plåga JD på alla möjliga sätt!

Det absolut mest minnesvärda klippet är det första i den videon, när han tror att JD stuckit en penny i dörren så att den fastnat. Jag skrattar nästan varje gång jag tänker på det!


Mitt bidrag i tävlingen

Bidragen i Crazyangels tävling har kommit upp!

Lilleman
finns med där som nr 29. Rösta gärna på honom om ni vill. Kika in där i alla fall, fanns många andra gulliga bidrag också såklart.

Avslöjar dock inte vem av dem jag valde att lägga min röst på! :)

Väcker ha begär

Kikade runt på nätet och hittade naturligtvis något som jag gärna skulle vilja ha nu känner jag; en iPod Nano 8 gb! Naturligtvis i färgen rosa. Vore perfekt att ha när vi ska åka utomlands senare i år också, långa flygresor blir ju lätt lite tråkiga. Kanske en framtida investering?

Visst väcker den ett visst ha-begär (om man nu inte har turen att redan ha en i sin ägo)?!

image55
1748 kr hos Elgiganten



Fredag

Inget särskilt står på schemat för idag; funderar på om jag ska fortsätta läsa lite i boken jag påbörjade igår - Jane Eyre. Än så länge verkar den lovande! Jag älskar sådana böcker.

Även fastän jag varit ledig hela veckan så får man ändå en viss fredagskänsla i kroppen, det är den absolut bästa dagen! Fick förresten besked igår om att jag ska jobba i tre dagar nästa vecka; måndag, tisdag och fredag. Det är väl lite lagom! : ) Då kan man njuta ordentligt av helgen med gott samvete.

Börjar bli lite hungrig nu så jag ska nog våldgästa kylskåpet och sno det sista av salladen som blev över från igår. Mums!

Manligt mode

När vi var inne på H&M för ett tag sedan provade sambon den här jackan, och jag måste säga att jag tycker den passade honom perfekt!

Dock blev det inget köp den gången, men med lite övertalning kanske han slå till ändå... : ) Jag tycker att den är jättesnygg! Lagom stilig men ändå casual.  Eller vad säger ni?

Bild från: H&M
Pris: 398 kr
image53

Hälsokost

Tänk att nyttig mat kan vara så gott!

Idag åt vi sallad med en massa gott i; kycklingilé, pasta, bönor, rödlök, fetost, oliver och lite andra grönsaker! Med tanke på gårdagens wok kan man nästan tro att vi försökt hålla någon sorts nyttig vecka haha. Det var dock inte medvetet.

Men jag måste erkänna att det nog lite var sambons förtjänst att jag äter så bra nu. Tidigare var jag inte alldeles överförtjust i sånt där nyttigt; broccoli, blomkål osv. Som mindre åt jag inte ens lök! Nu blir jag däremot kallad sopnedkast för jag äter i princip allt.

Och det är ju inget fel i det!

Tävlingsdags igen

Hittade en tävling hos Crazyangel som jag naturligtvis inte kunde avstå från att vara med i! Delta du också, med chans att vinna en söt tröja till din hund.

Läs mer här.

Sista dagen att tävla är idag!

Imorgon dyker bilderna som deltar i tävlingen upp hos Crazyangel, och jag blir naturligtvis extra glad om ni väljer att rösta på just vår lilleman. Bilden är från då han poserade i en tuff skinnväst.



Må bäste hund vinna!

Änderna anfaller!

image51
Bild från promenaden idag!

BB ser ut att undra vad som håller på att hända, ögonen lyser nästan av skräck på honom. Änderna vill ju bara ha mat, i form av bröd, men kanske trodde han att de skulle hugga in på honom också!

Vårväder

Nu är städningen äntligen avklarad - så skönt det känns! Inte tog det lång tid heller.

Dags att beta av nästa punkt på listan: jag ska ge mig ut i det vackra vårvädret. Känns varje år som en befrielse när man kan lägga av vinterjackan och ta på sig något lättare! Även om det kanske bara är för en dag åt gången, så gör det att man lättare står ut tills våren kommit på riktigt.

Hoppas ni har en bra dag med lika vackert väder som här!

Rent hus

Vet inte riktigt vad det kan bero på; antingen blir man inspirerad och upp-piggad av det fina vädret utomhus, eller så var det skräckpropagandan igår kväll på tv 4, som gör att jag planerar att ta tag i städningen här hemma. Det svåraste är att komma igång med hela processen, sedan går det ganska fort!

Jag tycker att det är skönt att klara av sådana saker i slutet av veckan så är vi helt lediga i helgen sedan, och kan göra sånt som är roligt istället! Det är naturligtvis inte alltid man har möjlighet eller ork att lägga upp det så här, men om det går så tycker jag det är toppen!

dagens schema står alltså städning, ett par ärenden att uträtta i stan, kanske lite läsning i den nya boken och att gå med BB till parken för att mata änderna. Onödigt att slänga gammalt bröd när det kan glädja fåglarna ju! De ser så roliga ut när de kommer vaggandes och kvackar alltid upphetsat med varandra. Lilleman brukar vara ganska fascinerad av dem, men jag tillåter aldrig att han jagar dem. De är ju så söta!

Så, dags att komma igång med sysslorna! Efter lite bloggning bara...

Onsdag-kväll

Den här onsdagkvällen blir precis som de senaste: ett avsnitt av One Tree Hill såklart! Jag ska inte avslöja något för er som inte sett avsnitten av säsong fem än såklart, men jag kan säga som så mycket att serien är lika bra fortfarande!

OTH sänds ju på tisdagskvällar i USA, och då blir det ju ganska naturligt att vi ser den dagen efter här i Sverige. Men en dag tål man ju att vänta... Bättre än de månader det tar innan avsnitten sänds på TV här.

Nu: kaffe och Jeopardy!

Nyttigt!

Så var middagen avklarad också. Skönt när allting är undanplockat och rent, tack och lov har vi diskmaskin. Det vore jobbigt annars (dagens I-landsproblem). 

Idag åt vi wok och bulgur (påminner om ris eller couscouos). Gott och nyttigt är det, borde lagas oftare! I woken kan man ju variera en hel del av ingredienserna också. Kyckling, kött, paprika, broccoli, minimajs, morötter eller vattenkastanjer är bara ett urval av vad man kan ha i.

Och speciell wok-panna måste man ju inte ha, går bra med en vanlig stekpanna. Man behöver inte vara så nogräknad alla gånger...

Tävla om Hello Kitty

Tävling hos Nathalie!

Chans att vinna något från Hello Kitty, och vem vill inte det?

För att delta, gå in här.

Gitarr-spel

Sambon sitter i vardagsrummet och spelar och sjunger Keane-låtar! För närvarande är det Somewhere only we know som gäller, den är så bra. Inte fel med live-musik i bakgrunden haha.

Jag har varit duktig och sökt jobb idag också! Dock finns det inte så många att söka just nu och det är lite trist. Man får verkligen inte vara kräsen heller! Ni som har fast jobb och trivs ska vara glada över det!  Alla efterfrågar massvis med erfarenhet - hur lätt är det att få? 

Thailand

image50

Thailand 2007

Längtan att åka tillbaka börjar komma krypandes... Kanske någon som känner igen sig på bilden? ; )

Avel?

Idag när jag och lillen var ute på morgonpromenaden så mötte vi en tjej som har också har chihuahua och bor i vårt område. Vi brukar träffa henne emellanåt och lilleman tycker att det är så roligt att hälsa på hennes två små tjejer (de är verkligen små!) En av dem har verkligen exakt samma mönster som lilleman på huvudet, en svart fläck.

Vi pratade en stund och hon frågade då om vi skulle vara intresserade av att para vår lille med en av hennes hundar. Hon tyckte att han var så fin (det var jag ju tvungen att hålla med om). Det var i alla fall roligt att höra! Vi får se hur det blir. Eftersom vår lille är importerad från USA har han ju helt annat blod i sig, det är en fördel. Men man kan ju inte avla hur som helst - en del verkar bara göra det för pengarna och inte tänka alls på rasens bästa!

image49
Bara bilder på lillen! Det får ni stå ut med haha.

Gossip Girl - paus

Perfekt för lite bloggning i pausen av Gossip Girl! Det är riktigt spännanden, fast synd om tjejen som blev ditringd av Blair o co. Serena ser oförskämt bra ut som vanligt!

Nån mer som kollar just nu?
Eller har alla redan sett serien i förväg?

Kakan blev förresten riktigt lyckad! Han är så duktig sambon min!

Bakning

Sambon som redan är hemma från jobbet visar sin husliga sida ytterliggare en gång och ska baka oss något gott! Han är duktigast och mest ambitiös av oss på det området faktiskt, och det är ju inte fel att bli bjuden på fika emellanåt.

Dessutom är det så smidigt att leta recept på nätet om det är något man inte redan har. Jag letar upp dem och han bakar haha! Den här kakan har vi (eller rättare sagt han!) aldrig provat på förut. Ska bli gott! Är mycket längesedan jag åt den senast!

Tävling om hundsmycke!

Tävling hos Emma&Abby! Chans att vinna ett fint smycke till din hunds halsband! Läs mer här.

Ett köp åtminstone!

Det blev en snabb tur i stan. Hade förväntat mig mer ståhej på bokrean, men jag tycker inte alls att där var mycket folk. Var värre förr! Många beställer väl helt enkelt via nätet istället, smidigare så. Och så värst billigt var det inte heller. Jag hittade åtminstone en bok; Jane Eyre av Charlotte Brontë. En riktigt klassiker.  Jag älskar sådana böcker!

Nu blir det att ta det lugnt resten av dagen, vädret är som sagt inte det bästa. Fick dra ut lilleman med sin regnjacka, vilket han inte alls tyckte om. Ibland låtsaskissar han bara för att få komma in snabbare, men det tricket fungerar inte nu längre!

Bokfynd

Varken jag eller lillen var väl särskilt överförtjusta när det var dags för morgonpromenaden idag. Regnet öser ju ner! Man ser verkligen hur hemskt lilleman tycker att det är när han motvilligt tar små, små steg framåt bara. Stackarn, i förhållande till hans storlek så är ju vattenpölarna enorma!

Jag ändå trotsa regnet och bege mig in till stan för att undersöka bokrean som startat idag och sedan fika. Hoppas att man kan hitta någon bok åtminstone, Stephen King eller Dean Koontz är siktet inställt på. De har varit mina favoritförfattare sedan jag var ganska liten. Läste nog min första Stephen King-bok när jag var ungefär 12 år och sedan dess har jag varit fast! Sedan har det naturligtvis tillkommit en hel del andra författare också, finns så smånga bra!

To catch a predator

Tji fick jag, det gick inte alls att boka några tågbiljetter än! Vi får snällt vänta en månad till ungefär. Så är det när man vill vara ute i god tid!

Ikväll vid tiotiden på femman går det ett program som heter To catch a predator som jag måste se! Serien handlar om ett gäng i USA som via chattsidor får kontakt med pedofiler genom att utge sig för att vara unga flickor eller pojkar. Så småningom stämmer de träff med pedofilen, som när han dyker upp istället möts av en journalist som ställer honom mot väggen med svåra frågor och de inspelade sex-samtalen.

Såg bara en glimt av programmet förra veckan, men det är ganska intressant! Allt sker på ett typiskt amerikanskt sätt; dramatiska berättarröster och allt det där. Tänk om man kunde göra så i Sverige!

En djungel av ansiktskrämer

Det har snart blivit dags för mig att investera i en ny hudkräm. Det är svårt att veta vilken man ska ha! Jag har lite blandhy och använder för näravarande Garnier fresh. Är varken riktigt nöjd eller missnöjd med den och funderar på om jag ska prova någon ny? Finns ju både dyrare och billigare sorter.

Vilken använder du?

image48


Djurplågeri

Jag kunde inte undgå att se artikeln i tidningen imorse om fåren som de flådde bakdelarna på.

Helt utan bedövning.

De kan gå runt och ha ont i flera veckor efteråt. Det görs för att förhindra att larver lägger ägg i deras päls.

Tänk att höra fårens hjälplösa skrik av smärta! Och se in i deras plågade ögon hur ont det verkligen gör. Tror jag hörde någonting om det på TV:n igår men jag förmår aldrig se sådana program. För mig är djurplågeri bland det absolut värsta som finns. Jag blir så fruktansvärt arg när jag hör talas om sånt att jag inte vet vad jag ska ta mig till!

De stackars djuren som är helt utelämnade åt oss människor, utan förmåga att säga ifrån eller värja sig. Och så utnyttjar vi dem på de mest plågsamma sätt. Det jag inte kan förstå är vilka grymma människor som klarar av att utsätta djuren för sånt här? Hur kan man se på ett djur och samtidigt göra det så illa? Kan dessa människor ha ett samvete? Kan driften att tjäna pengar verkligen vara så stark att den dövar alla känslor?


Tågbiljetter till USA-resan

Eftersom det nu är ganska exakt ett halvår kvar till USA-resan så tror jag nästan att det är dags att boka tågbiljetterna också! Jag har för mig att det kan kan göras ungefär 6 månader i förväg... Är inte direkt någon van tågresenär, men det löser sig nog!

Vi åker ju ifrån Kastrup i Köpenhamn så det blir väldigt smidigt att bara glida in där på flygplatsen. Tror att det är säkrast med ombokningsbara biljetter, man kan ju aldrig veta om något ändras i tidtabellen. Jag måste verkligen försöka att inte oroa mig för mycket inför resan, jag har en tendens att göra det! Jag vänder och vrider på allting i en evighet och tänker bara på allt som kan gå fel. Inte bra!

Jag kommer ihåg när vi var inne på resebyrån och bokade resan i oktober eller november, då kändes det som om man planerade för en evighet framåt i tiden. Och nu är det bara ett halvår kvar. Även om det känns länge så tror jag tiden kommer gå fort tills dess, brukar ju vara så! Plötsligt är dagen bara där då det är dags att ge sig iväg.

Filmen igår (An american haunting) var förresten riktigt bra! Den kan jag rekommendera för er som gillar spänning! Många skrämselmoment där jag hoppade till ordentligt och nästan tyckte det var lite obehagligt haha. Ändå är jag inte den mest lättskrämda! Samtidigt var slutet oförutsägbart, det gillar jag.

An american haunting

För närvarande kokar kaloppsen på spisen, man känner sig huslig utan att inte direkt behöva göra någonting! : P Trodde att det skulle vara svårare att laga första gången jag försökte mig på det, men det blev ganska lyckat!

Ikväll blir det film-mys. An american haunting ska vi se (på hd-dvd dessutom!).  Det är en rysare  från 2005, som dock inte har fått så bra betyg, men ibland kan det  ju vara lite missvisande. Den ska vara baserad på en sann händelse där en ande orsakat en mans död. Vet inte så mycket mer om den, men hoppas hur som helst på att den ska vara spännande! Var längesedan vi såg en bra rysare.

En riktigt bra skräckis är ju The Descent! Tror faktiskt att det är en av de bästa jag sett. Den handlar om en grupp tjejer som ska bergsklättra, men väl inne i grottan stöter de på något som de inte hade förväntat sig. Spännande från början till slut! Nu när jag tänker på det måste vi nog snart se den igen så bra som den var.

Kanske någon som har tips på fler bra skräckfilmer?!

Kyla

Kallt och ruggigt väder inbjuder till en söndag inomhus. Lilleman avklarar nog gärna sina behov snabbt när han tvingas ut i blåsten.

Gårdagskvällen var lyckad och det var roligt att träffa släkten. Blir inte så ofta alla är samlade!

Jag ska göra något som blivit lite av en klassiker här hemma; kalopps! Jag tycker att det är så otroligt gott och fastän det tar ganska lång tid att göra så är det väl värt det när den väl är klar! Inte den vanligaste maträtten bland unga att göra idag kanske haha, men det är ett tips.

Katie Holmes

Hon har genomgått vissa förändringar genom åren om man jämför med tiden i Dawsons Creek! På den nyaste bilden tycker jag hon ser otroligt mager ut. Inte bra...
image47
Bilder från

Sovmorgon

Helt underbart på helgen när båda två (eller alla tre kanske man ska säga haha) kan ta sovmorgon! Att kunna gå upp utan att tänka på vad klockan är och göra sig i ordning i sin egen takt.

Jag tänkte skämma bort håret med en inpackning - måste bli bättre på att göra det regelbundet! Den behöver ju inte sitta i många minuter och man vinner nog på det i längden om man verkligen tar hand om håret.

Senare idag ska vi iväg på kalas!

Glamour

Jag fick en glad överraskning när jag kikade i brevlådan vid lunch. Min Glamour-tidning hade kommit!

Det är bra att man kan glädja sig över sådana små saker, då mår man ju så mycket bättre. Perfekt att ha den på fredagen också, passande läsning till helgen (inte för att jag jobbat så mycket i veckan men ändå!). Och efter dammsugningen och andra bestyr kan man slå sig ner i soffan med gott samvete.

Här blåser och regnar något helt otroligt nu, så kvällen kommer tillbringas inomhus!

Tuffing

image46
Hittade de här bilderna från förra året då Nalle provade en tuff skinnväst. Jag tycker han är så söt i den. Tyvärr var den lite stor (och dyr!). Han hade nog inte heller varit överdrivet förtjust i att gå omkring med den på stackarn. Vad vi utsätter honom för haha!

Shopping

Kära syster är hemma från studentstaden nu över helgen. Vi ska ta en sväng in till stan för lite födelsedags-shopping (inte till mig dock : P). Hoppas att vi kan hitta något fint! Det är verkligen roligt att handla till andra om man hittar något som man känner passar perfekt.

Funderar för tillfället på om jag ska mejla Strawberrynet igen om den där tullavgiften... De sade att det kunde ta ett par veckor innan pengarna hade kommit in på kontot, men det känns som om jag väntat länge nu! Bäst att höra vad de gjort av dem. Ska man betala så mycket i avgifter lönar det sig ju inte att beställa därifrån, då hade jag lika gärna kunnat gå in till stan.

Redken

När jag var hos frisören så tipsade hon om en leave-in-produkt som även fungerar som värmeskydd från Redkens Extreme- serie. Anti-snap heter den. Tror att det kanske vore värt att testa med tanke på att man använder platt-tången ganska mycket! Och vad jag har upplevt själv så är Redkens produkter de bästa.  Dyra, men dryga!

Min frisör sade att hon inte använder något  annat märke än Redken (ok, hon är kanske lite partisk haha) och tipsade även om att jag borde passa på att köpa på mig en massa av deras produkter vid min USA-resa eftersom de bara kostar ungefär hälften så mycket där! Det låter ju bra. Hon erbjöd sig även att skriva en lista på exakt vad jag bör köpa. Så snällt!

Just nu funderar jag på om jag ska beställa den där leave-in-produkten... Man vill ju gärna ta hand om håret när det är nyklippt, särskilt om det är på utväxt!

Bilder efter klippningen!

Hemma igen från frisören! Hon tog ganska bra av längden, men det känns bra! Jag ville få bort atlt det slitna i topparna, så nu når det precis nedanför axlarna ungefär. Hellre lite kortare friskt hår än långt och slitet. Samtidigt är det inte längre så uppklippt som det var förr och det  var så  jag ville ha det. Bilderna är inte de bästa men ger ändå ett hum om hur det ser ut nu!

image45

Känns lite fräschare! Håret gör en otrolig skillnad. Jag hade bra timing när jag bokade klipptid idag också. Jag ringde nästan i sista stund igår eftersom min frisör ska iväg på semester i en månad sedan.

Alba tvillingar?

Enligt Posh 24 säger rykten att även Alba ska ha tvillingar! Hollywood verkar inte bara ha drabbats av en babyboom, snarare en tvillingboom. Även Marcia Cross, Jennifer Lopez, Julia Roberts och Angelina Jolie drar sitt strå till stacken...

image44
Bilder från

Dags för klippning

Idag vaknade jag igen, helt av mig själv - kl 8! Vad än märkligare var att jag till och med lyckades ta mig upp. Det fick mig nästan att undra vad som hänt! Jag brukar kunna sova i princip hur länge som helst och ändå aldrig känna mig utvilad.

Kan det vara nervositet inför den stundande klippningen idag som gjorde att jag inte kunde sova? Jag har av någon anledning aldrig riktigt gillat att klippa mig. Och det är inte för att jag har någon direkt obehaglig erfarenhet eller upplevelse med i bagaget som satt sina spår. Kanske bottnar det helt enkelt i att jag alltid känner mig lite utlämnad där i frisörstolen. Likadant som hos tandläkaren.

Kontrollbehov kanske? : P

image43

Det känns åtminstone bättre nu när jag har hittat en tjej som verkligen lyssnar på vad jag säger. Vill jag inte att hon ska klippa alltför mycket så gör hon inte det heller.

Blev förresten lite besviken på OTH igår kväll. Det utvecklades inte riktigt som jag hade velat när det gäller en av relationerna där.... Man får inte nog av den serien!

TV-seriekväll

Ikväll blir det bara en massa TV-tittande. Först är det Roomservice och efter det Greys Anatomy på femman. Och sedan höjdpunkten på hela veckan: det senaste avsnittet av One Tree Hill, som slutade riktigt spännande i förra avsnittet! Den senaste säsongen blir bara bättre och bättre. Först kändes det lite konstigt, men nu har man vant sig vid alla förändringar som skett!





Nu: kaffe och Marabou Digestive. Så gott!

Retligt...

Att ha trådlöst tangenbort och mus är väldigt bra - åtminstone när det fungerar! Har hållt på och försöka få dem båda att funka ett bra tag nu men det vill sig inte. Och batterierna är det inget fel på heller. Det går bara att ha en igång i taget. När man försöker ansluta den ena lägger den andra av och vice versa!

Frustrerande när man vill blogga! Det har alltså tagit ganska rejält på viljestyrkan och krävts många byten mellan mus och tangentbord för att komma så långt som till att skriva detta inlägg. Men man måste ju ventlilera sig på något sätt haha!

Jag får nog ta och försöka lugna mig med en kopp te och vänta på att den överlägset bästa teknikern i hushållet ska komma hem från sitt jobb och rädda mig från detta missöde!

UPDATE: När den mest tekniske av oss båda kom hem från jobbet ordnade han med felet på ca 2 sek genom att trycka på en knapp. Kommentarer är överflödiga...

Och så är jag ledig imorgon och på fredag. Både på gott och ont. Klipptid redan inbokad för morgondagen.

Nagelpyssel

Kände mig pysslig igår kväll och tog tag i något som försummats på sistone - mina naglar! Det är det lättaste sättet att se på mig om jag är stressad haha, då är de inte målade (om de ens är det!) med någon större omsorg. Gjorde fransk manikyr eftersom det är det jag trivs allra bäst i. Dock kräver det ju en aning mer pill och koncentration än något annat för att det ska bli bra.




Underbart med ledig dag förresten! Vaknade på det bästa sättet man kan göra - alldeles av mig själv utan ett skrikande alarm! Så fort lillen märker att man vaknat till liv och knappt hunnit öppna ögonen kommer han farande som en raket och slickar en över hela ansiktet och är på ett fasligt bushumör samtidigt som den lilla svansen viftar som om den ska gå av! Han är för söt, och det går inte att bli annat än glad över den uppskattning han ger en.

Nu blir det lite fixande här hemma, sen ska jag sätta mig ner och titta till designen lite till. Man blir ju aldrig klar känns det som!

Nya bakgrunden på plats!

Sådär, ett steg närmare färdig design haha. Det man hinner göra i pausen av GG! En grej i taget.

Så får vi se vad som kommer härnäst...

Eva Longoria Parker

image39

Bild från

Eva Longoria på semster i Mexico.

Jag vill också ha sol och bad - nu helst!

Resten av designen...

Än en gång är man hemma på lunch.. jag tycker verkligen att det är otroligt skönt att komma hem en stund då och få en paus från jobbet! Men imorgon är jag tack och lov ledig. Kom på att det är sportlov nu. Känns som evigheter sedan man hade lov själv... Märkligt vad man kommer ifrån allt det där när man slutar skolan.

Lite annorlunda väder idag, dimmigt och kallt. Blev ingen långpromenad med lillen direkt, han tycker inte om att vara ute när det är så kyligt om tassarna.

Får se om jag hinner ordna med resterande delar av designen i kväll när jag slutat jobba. Är ju lite trixande hit och dit men jag tror jag vte hur jag vill ha den. Roligt när resultatet blir bra också - då känner man sig nöjd! Och på TV ikväll är det som bekant Gissip Girl. Jag längtar! OTH sänds ju ikväll i USA som det får man väl inte se förrän imorgon. Det är så spännande, vill se det nu!

Header

Sådär, då var nya headern på plats. Dock är det vissa ändringar kvar att göra men det sparar jag till senare!

ENORM grill!

image37

Som vi skrattade när vi hittade den här ENORMA grillen i en butik förra sommaren. Lite lagom för att bjuda över några kompisar på en grillkväll.... Rymmer väl åtminstone ett par, tre påsar med kol. Å, jag skrattar alltid när jag får syn på den här bilden!

Bloggdesign

Var ett tag sedan jag uppdaterade designen på bloggen. Kanske för att jag inte vågat röra den av risk för att det ska bli alldeles konstigt haha! Nä, men nu känns det som om jag vill ha en annorlunda bakgrund och header. Ska kanske försöka fixa lite med det nu, om det blir bra. Photoshop gör lite som det vill själv ibland... ; )

Återstår väl att se om resultatet blir synligt på bloggen idag!

Lunch

Är hemma på lunch för tillfället. Sov otroligt dåligt inatt, massa konstiga drömmar de få stunder jag väl somnade. Med tanke på att jag måste sova bra (helst7-8 timmar!) för att inte gå omkring som en zombie så har jag väl inte de bästa förutsättningar för en lyckad dag på jobbet...

Det var verkligen skönt att komma ut en sväng i solen, och inte minst när man kommer hem och möts av något så gulligt som lilleman i dörren. Han är glad (nästan alltid iaf haha) över att se en! Till skillnad från många av de surpuppor man pratat med i telefon idag.. Är så trist när folk är så otrevliga. Jag försöker alltid vara glad själv och då är det roligt om andra är likadana.

Nu är iaf halva dan gjord och det är bara att försöka vara peppad för eftermiddagen också! Lyssnar för närvarande på Keane. Har inte gillat den direkt förut men nu har jag faktiskt upptäckt att de är bra! Gillar särskilt Your eyes open från albumet Hopes and fears - den är bra!


Elle-galan

Elle-galan går ikväll på femman med start kl 7. Blir väl att vi kikar lite på den. Sedan är det I en annan del av Köping. Känns nästan som om man inte gör annat än planerar TV-kvällar haha! Men det är så skönt att bara ta det lugnt på kvällen när man är klar med alla bestyr. Idag har vi varit flitiga och hunnit med mkt tack vare att vi gick upp redan kl 9!

Nu väntar jag på kaffe, då ska jag bli bjuden på hemmagjord sockerkaka. Sambon är så pysslig av sig, jag blir bara bjuden på en massa gott!

Lite segt att det är måndag imorgon. Men när veckan väl tagit fart så går den undan, och vips är det fredag igen! Jag hade verkligen behövt boka tid för en klippning, var ett tag sedan sist. Blir dock nog inte denna veckan, kostar ju rätt mkt och jag vill inte lägga de pengarna just nu känner jag. Känns som att man bara vill spara allting till USA-resan, i Thailand kommer det ju inte gå riktigt så mycket eftersom allt är så billigt där!

 Ja, ja, dagens I-landsproblem kan man väl kalla det - hur man bäst ska spendera sina slantar!



Sanna Nielsen

Av alla bidragen igår på Meldoifestivalen så tycker jag att Empty Room var den absolut bästa! Hon har otroligt bra röst. Man tror knappast att hon är så ung som hon är (född 84). Sanna Nielsen har hunnit med mer än de flesta och ger på något sett ett vuxnare intryck.

Var förresten bra att Carola inte gick vidare direkt! Hon tror att hon är någon slags gud i sådana här sammanhang. Tycker inte ens att låten, One love, var särskilt bra. Och vi behöver väl inte ens nämna kebabpizzan...! Eller Razborka! Undrar hur de väljer ut bidragen. Att döma av hur startfältet såg ut kan de inte haft många att välja bland.

Men ändå tycker jag att resultatet för ovanlighetens skull blev oväntat rättvist!

Nyhetsmorgon

Naturligtvis satt man bänkad framför Nyhetsmorgon sedan jag läst att Stina Lee skulle vara med där. Redan kl 9 var jag uppe, men tyvärr sändes det inte riktigt så tidigt haha. Och visst var hon bra i rutan! Det var roligt att  se dem i  alla fall. 

Lika bra att komma upp i tid och få lite gjort såhär sista dagen på helgen. Nu: städning!

Nedräkningen har börjat

Snart är det dags för Melodifestivalen och många förväntansfulla sitter det väl där hemma i sofforna. Blir väl att vi ser det också, är nyfiken på superduon (Carola o co) som det skrivits och pratats så mkt om. Personligen tycker jag att hon är en aning överreklamerad...

Desto mer väntar jag på filmen vi ska se ikväll. Cassandras Dream med manus skrivet av Woody Allen. Vet inte så mycket mer än att huvudrollerna spelas av Colin Farrell och Ewan McGregor. Så vi får väl se hur den är.... Ganska högt betyg hade den fått åtminstone.

Tills dess blir det Postkodmiljonären, kaffe och godis i soffan. Och Lilleman har fått en av sina "bonies", hans favoritgodis. Han tycker det är så mysigt att ligga och mysa med oss i soffan om kvällarna, särskilt när det är ruggigt och kallt ute!

Ett sjukt ideal

Äntligen händer det något i modevärlden! Annars brukar det vara mycket prat men liten verkstad. Synd bara att det alltid ska krävas dödsfall innan något görs och blir uppmärksammat på allvar...

Att ha ett BMI som är så lågt som 16 är det inte många fullvuxna tjejer som har naturligt... Värst är det för alla dessa tjejer som försöker eftersträva detta sjuka ideal och ska behöva må dåligt för att de inte ser ut som modellerna på catwalken...

Att en del är smala naturligt är ju inget konstigt, det beror på en viss kroppstyp, men alla har vi ju olika förutsättningar och det är bara att acceptera. Catwalkmodeller representerar bara en ytterst liten del av befolkningen och är alltså inget av försöka efterlikna...

Jag njuter hellre av min godispåse hemma i soffan, lite former är ju snyggt det också! ; )

image36

Melodifestivalen

Äntligen var fredagen här! Eftermiddagen har varit ganska seg; ett kvalmigt rum och början till huvudvärk när man pratar i telefon är ingen höjdare. Särskilt inte när solen skiner utanför fönstret!

Nu i helgen är det inte särskilt inplanerat. Blir väl mest att ta igen sådant som försummats under veckorna när båda jobbar. Har en ganska så trevlig tvätt-hög som ligger och väntar bla. Men sånt gör vi inte idag - fredagar är heliga!

Blev förresten lite besviken igår på Private Practice - som jag trodde skulle börja då. Det var bara något fånigt "inför-program" om hur det gick till när Addison flyttade,och så var det främmande personer som pratade om olika händelser i serien och vad de tyckte! Inte spännande alls. Så seriestarten får vi vänta på lite till.

Imorgon är det melodifestivalen. Har aldrig varit ett fan av den och definitivt aldrig gillat den typen av musik, men av någon anledning såg vi den förra veckan.. Var någon sorts kraft som drog! Kanske pratet om Christer Sjögrens lite speciella show... Och visst var den speciell. Skrattade en hel del. Särskilt när han gick vidare! Undrar egentligen hur den där röstningen går till! Samtidigt tyckte man lite synd om honom, han var ju själv så nöjd och glatt överraskad över resultatet. Amy Diamond var åtminstone duktig. Får se om vi sitter bänkade imorgon också haha!


Private Practice

Ännu en dag med underbart vårväder! Synd att man suttit instängd på ett kontor bara... Var så skönt och soligt ute på lunchen så jag hade gärna stannat utomhus.

Att det är Alla hjärtans dag har väl ingen missat. Det mystiska paketet från igår innehöll överraskande nog presenter till mig! : D Underkläder från D&G. Blir man glad eller vad! Jag blir bara "överröst" med massa lyxiga märkesgrejer av min sambo. Bortskämd eller vad?! Och nnu när jag kom hem stod det vackra rosor på bordet och choklad.

Ikväll börjar ju den nya serien, Private Practice, en spin-off från Greys Anatomy. Addison Sheperd flyttar till LA och börjar på en klinik där istället. Synd att hon lämnar Greys, men kanske blir att man ser den ändå. Lite nyfiken är man ju allt!

Tonårsgraviditet

För ett tag sedan såg vi filmen Juno, en komedi, (med bland annat Jennifer Garner i en av rollerna).

Den handlar om en sextonårig tjej (Juno) som blir gravid. Pappan till barnet, hennes killkompis, låter henne själv ta beslutet om vad hon ska göra. Hon funderar på abort men väljer ett lite annorlunda beslut -att adoptera bort barnet till ett äldre par.

Filmen var faktiskt bra, lite speciell humor. Jag tycker inte riktigt att den liknar någon annan film jag sett men är klart sevärd!

image35

Ledig onsdag

Härligt att vara ledig mitt i veckan! Sedan är det bara två dagar till så är det helg igen! : )

Drömde något otäckt i natt. En massa konstigheter faktiskt. En av mina framtänder hade blivit jättetunn och delat sig på längden. Läskigt värre. Jag har nog någon sorts besatthet av mina tänder. Är så rädd för att behöva gå till tandläkaren och få hål och liknande så jag gör allt jag kan för att hålla dem friska! Och det är väl bra...

Hämtade förresten posten nyss och det låg något mystiskt paket i brevlådan som jag inte har någon aning om vad det kan vara... Finns ingen form av avsändare heller. Återstår väl att se vad det är när sambon kommer hem. Vi har väl inte beställt något vad jag kan minnas.

Annars har vi fullt upp med att fixa med en hemsida. Riktigt roligt. Jag har gått från att ha noll kunskaper om sådant där till att lära mig mer och mer!

Nu väntar jag bara på att det ska bli dags att träffa en kompis i stan. Måste ha nya jeans! Och kanske någon kofta eller något...

Gossip Girl

Äntligen hemma från jobbet! Förmiddagen gick uselt - humöret var inte på topp då kan jag lova. Lyckligtvis blev eftermiddagen bättre, så  summeringen av dagen blev ändå positiv till slut. Det är skönt när man kan gå från jobbet och själv känna sig nöjd!

Ikväll är det ju naturligtvis Gossip Girl. Serien har ju länge varit ett stort samtalsämne i bloggosfären, men det var inte förrän den började sändas på femman som vi fick för oss att kika. Och vi blev positivt överraskade! Nu är man helt fast. Gäller bara att avhålla sig från att ladda ner de resterande avsnitten från nätet. Jag vill gärna ha något att följa på TV också. Den är i alla fall superbra!

Blake Lively som spelar Serena ser otroligt bra ut. Såg till min förvåning att hon även var med i The sisterhood of the traveling pants, och även i uppföljaren (ok, snittålderna för att se filmen var kanske ganska låg men jag gillar sådana filmer : P).Självaste Alexis Bledel/ Rory Gilmore är med - måste ses! Blev också ganska förvånad när jag läste att Blake Lively är relativt ung, född 1987. Trodde av någon anledning att hon var äldre...

Gremlins

En film med Gremlins går på TV just nu - man blir riktigt nostalgisk. En av favoritfilmerna när man var liten! De små djuren är ju så söta.

Har förresten varit så fint väder idag att man nästan önskade att man var ledig! Sol och allt. Känns som om våren är på ingång. Kunde tom ha skinnjackan för första gången på myycket länge!

Eftermiddagen var liite seg, jobbigt när man känner sig sådär trött och huvudvärken kommer krypande. Datorn är inte den bästa platsen just då... Men det var bara att hålla ut. Och på onsdag är jag ju ledig! Wiiee!

Rehab

Att många kändisar varit på rehab är ju inget nytt, men att även den här skådespelerskan lagt in sig var faktiskt något som förvånade mig när jag läste det! Det är inte mycket man vet...

Nu väntar jag på att vi ska äta! : P Matvraket nummer 1 haha! Har blivit en hel del av det goda på sistone, nästan för mycket... eller kanske inte! Semlor, godis och liknande. Idag äter vi potatisgratäng och stekt kött plus kladdkaka till efterrätt (sambon står för den såklart!).

Köping

Redan söndag igen! Jag förstår inte vart dagarna tar vägen...

Blir jobb i nästa vecka igen. Samma som den här; mån, tis, tors och fre. Känns ganska lagom. Måste ju finansiera min LV Speedy ; )

Jag längtar så det är inte klokt!

Ikväll ska vi kika på I en annan del av Köping. Den serien är ju bara för härlig! Linda som bara skrattar åt allting, man kan inte undvika att bli glad själv!


I am legend/ The number 23

Två riktigt bra filmer som vi såg i helgen! I am legend var väldigt spännande, det är ju en väldigt kittlande tanke det där med att vara den sista överlevande människan på jorden! Dessutom kunde man inte lista ut hur den skulle sluta och det är alltid bra.

The number 23 med Jim Carrey var även den otroligt bra! Lite annorlunda roll mot många av han andra kända; Dum, dummare och Ace Ventura-filmerna (som för övrigt är bra de också...!). Man kan ju inte låta bli att räkna i vissa fall för att se om det verkligen blir 23 haha. Då tror man att man håller på att bli galen! : P

Har jobbat i två dagar nu men är ledig imorgon så det är skönt. Ikväll blir det isländska semlor från svärmor! Mums!

RSS 2.0