Tillväxt-ul

UL igår tog verkligen sin lilla tid!

Först var det en elev som skulle utföra ultraljudet, och efter en lång stund fick den äldre barnmorskan ta över då de inte vågade lite riktigt på måtten. Lilleman verkar ligga lite dumt till så han var svår att mäta - precis som förra gången. Han har länge legat med huvudet väldigt långt ner. Dessutom fanns där inte jättemycket fostervatten, vilket brukar underlätta sa de. Dock var det inte så lite att det var något att oroa sig för. Mitt i allt fick han hicka därinne, så vi såg på skärmen hur hans lilla kropp ryckte till vid varje hickning. Det gynnade inte heller ultraljudet, haha. Han gjorde det inte lätt för dem!

Efter många om och men så hade de fått ungefär samma mått båda två, och de mätte honom till ca 2700 g. Och det är ju väldigt bra! Men som BM sa, han kan lika gärna väga 3500 g när han föds! Ibland luras de ordentligt. Huvudsaken är att han växt, och det hade han ju, 400 g sedan sist enligt deras beräkningar.

Så nu är det bara vanlig rutinkontroll igen i nästa vecka. Sedan väntar vi på prinsens ankomst! Sängen står nu bäddad och allt är klart :)

Kommentarer
Postat av: Emma

Så skönt att han växt =)

Vi ses på fredag vännen.

kraam

2009-12-08 @ 15:04:22
URL: http://ninniach.blogg.se/

Vad har du på hjärtat?

Ditt namn, tack!
Kom ihåg mig?

Har du någon mail? (publiceras ej)

Har du någon blogg som jag kan besöka?

Vad är det nu du vill säga?

Trackback
RSS 2.0